dimecres, 9 de setembre de 2015

Bizcocho de yogur y arándanos // Coca de iogurt i nabius


Ara que comença el temps un poc més fresquet, que hi ha millor que fer una coca amb una fruita tan bona com el naviu?

¿Ahora que empieza a refrescar el tiempo, no os apetece un bizcocho con una fruta tan rica como los arándanos?

20141011_143906




En general, les fruites del bosc són riques en antioxidants, que neutralitzen l’acció dels radicals lliures, nocius per a l’organisme. Els efectes al nostre cos poden ser molt diversos: antiinflamatoris, d’acció antibacteriana, estimuladors del sistema immunitari i de reducció del risc de desenvolupar malalties degeneratives, cardiovasculars o fins i tot càncer. 
El naviu amb el seu color és una fruita de bosc sense cap gènere de dubte. De fet, a Mallorca i per la Mediterrània, podem trobar un germà que per clima no arriba al tamany i desenvolupament dels comercials : els murtons.
Tenen potassi, fòsfor, magnesi i manganès i vitamines  C, A i E. Total, una JOIA !!

En general las frutas del bosque son ricas en antioxidantes, que neutralizan la acción de los radicales libres, nocivos para el organismo. Los efectos sobre nuestro cuerpo pueden ser muy diversos: anti-inflamatorios, tienen acción anti-bacteriana, estimuladores del sistema inmunitario y reducen el riesgo de desarrollar enfermedades degenerativas, cardio-vasculares o incluso, cáncer.
El arándano, con su color, es una fruta del bosque sin duda. En Mallorca y en el Mediterráneo, podemos encontrar un pariente que debido al clima no alcanza el tamaño y el desarrollo de los arándanos comerciales: los frutos de la murta, los murtones 
Tienen potasiio, fósforo, magnesio y manganeso y vitaminas. Total: una joya!
http://nargil.ir/plant/houseplants.aspx?pid=555
Estos son los hermanos mediterráneos de los arándanos: pequeños frutos del bosque, violetas y con muchas vitaminas.

Ingredients 

  • 125 gr de arándanos  //  125gr de nabius 
  • 1 yogur natural  //  1 iogurt natural
  • 200 gr de azúcar moreno, integral de caña (si puede ser)  //  200 gr de sucre ( si és possible, morena, integral de canya)
  • 150 gr de harina  //  150 gr de farina 
  • 1 soplo de sal  //  1 polsim de sal
  • 1 una pizca de canela  //  1 pessic de canyella.


20141011_144532

Elaboració.

Preencalentim el forn a 180ºC. / Precalentar el horno a 180º 

Mesclam amb unes varetes els ous i el sucre fins a obtenir una crema suau.
Afegim l'oli i el iogurt, i una vegada mesclat, els nabius fets trossets.
Posam el llevat, la sal  i la farina a la mescla juntament amb la canyella.
Pensau a untar el motlle amb mantega o oli perquè no s'aferri.
Es pot fer amb la Thermomix, com qualsevol altre coca.

Ja està tot fet, només ens queda enfornar-lo durant uns 45 minuts

Nosaltres avui hem fet una celebració especial i hem omplit la tortada de nata.


Mezclar con unas varillas, los huevos y el azúcar hasta obtener una mezcla cremosa y suave. Añadir el aceite y el yogur, mezclar y también los arándanos secos troceados. Por último incorporar la levadura, la sal, la harina y la canela. Untar el molde con mantequilla o spray anti-adherente y hornear 45 minutos a horno suave. (Vigilad vuestro horno,... )
Nosotros la hemos rellenado de nata para una celebración especial: la dejaremos enfriar, y la partiremos en dos o tres secciones. Con el nuevo sifón de CASA hemos rellenado los pisos y decorado la parte superior. Hemos disfrutado

Deixar-la refredar i tallar en 2 o tres seccions, al gust. Amb el nostres sifó nou (el de CASA) hem omplit els sostres amb nata. No podeu imaginar el gust que hem passat !!
Esperam que la faceu i en digueu si vos ha agradat, una abraçada !!

Margalida


También os pueden gustar estos bizcochos:

Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...