Avui toca dolç. però una dolçor natural, la que ens aporta una
gran fruita: la figa
gran fruita: la figa
De les figues podríem dir moltes coses, sols unes curiositats:
- "La figa per ser madura ha de tenir tres senyals: clivellada, secallona i picada de pardals"
- Les aprofiten les persones i també els animals, es mengen madures o seques.
- Es troben imatges de la recol·lecció de les figues dins la piràmide de Gizeg, a Egipte.
- L'arxiduc Lluís Salvador, en un inventari de l'any 1860, calculava que hi havia conreades, aproximadament, unes 14.194 hectàrees de figuerals a les Illes.
- Les Illes són els majors productors de figues de tot l'estat.
- Actualment hi ha catalogades més de 700 varietats de figues al món.
- A Mallorca podem anar al Camp d'experimentació de Son Mut Nou i veure un figueral extraordinari, amb moltes de les varietats: Illenques, i de totes parts del món.
Avui hem preparat una tortada de llepar-se els dits, una combinació de figues i ametlles, bomba total !!
Dos productes locals, què més es pot demanar el 12 de setembre, la Diada de Mallorca!
Ingredients
- 250 gr. d'ametlla crua
- 4 ous (especials, clar, de Son Boira)
- 50 gr de mantega
- 100 gr de sucre ( si és possible, morena, integral de canya
- La ratlladura d'una llimona
- 50 gr de farina
- 2 cullerades petitones de llevat en pols
- 1 polsim de sal
- 200 gr de figues pelades, trinxadetes i posades amb 50 gr de sucre tota la nit.
Elaboració.
Ratllam la pell de la llimona i la mesclam amb el sucre.
Per no notar el "crec-crec", vos recoman que el tritureu amb la thermomix, amb un molinet de cafè o amb la màquina que faceu servir per fer sucre pols.
Batre els ous amb el polsim la sal i anar mesclant els altres ingredients fins que s'integrin tots.
Encenem el forn a 200 graus, i preparam un motlle del que es desmunten de diàmetre petit, menys de 20 cm , l'untam amb mantega i abocam la massa en el motlle. Enfornam uns 15 o 20 minuts a 180º aproximadament.
De textura humida, d'un color fosc pel tint natural de les figues, és deliciós un cafè o un te.
Si ho preferiu amb un tassó de llet preparada, una orxata o amb una bolla de gelat de vainilla segur que també és mel !!
Ja em direu coses. Salutacions per tots i besades des de Mallorca!!
Margalida
Hola princesa,
ResponEliminaMe encantaría un buen trozo, café con leche cargadito de café y me tendrías feliz feliz.
No solo de debe estar rico, que ya os veo a las chicas de la casa montando un stand requetebonito y bien rosa para que luzca bien.
un beso grande guapísima
Aún trabajamos los fondos y las tablitas !! Pero un dia seremos grandes !!! O mayores, según se mire ;)
ResponElimina