divendres, 12 de setembre del 2014

Coca de figues i ametlla

Avui toca dolç. però una dolçor natural, la que ens aporta una 
gran fruita: la figa



De les figues podríem dir moltes coses, sols unes curiositats:
  • "La figa per ser madura ha de tenir tres senyals: clivellada, secallona i picada de pardals"
  • Les aprofiten les persones i també els animals, es mengen madures o seques.
  • Es troben imatges de la recol·lecció de les figues dins la piràmide de Gizeg, a Egipte.
  • L'arxiduc Lluís Salvador, en un inventari de l'any 1860, calculava que hi havia conreades, aproximadament, unes 14.194 hectàrees de figuerals a les Illes.
  • Les Illes són els majors productors de figues de tot l'estat.
  • Actualment hi ha catalogades més de 700 varietats de figues al món.
  • A Mallorca podem anar al Camp d'experimentació de Son Mut Nou i veure un figueral extraordinari, amb moltes de les varietats: Illenques, i de totes parts del món.

Avui hem preparat una tortada de llepar-se els dits, una combinació de figues i ametlles, bomba total !!
Dos productes locals, què més es pot demanar el 12 de setembre, la Diada de Mallorca!




Ingredients 

  • 250 gr. d'ametlla crua
  • 4 ous (especials, clar, de Son Boira)
  • 50 gr de mantega
  • 100 gr de sucre ( si és possible, morena, integral de canya
  • La ratlladura d'una llimona
  • 50 gr de farina 
  • 2 cullerades petitones de llevat en pols 
  • 1 polsim de sal
  • 200 gr de figues pelades, trinxadetes i posades amb 50 gr de sucre tota la nit.


Elaboració.
Ratllam la pell de la llimona  i la mesclam amb el sucre.  

Per no notar el "crec-crec", vos recoman que el tritureu amb la thermomix, amb un molinet de cafè o amb la màquina que faceu servir per fer sucre pols.


Batre els ous amb el polsim la sal i anar mesclant els altres ingredients fins que s'integrin tots.

Encenem el forn  a 200 graus, i preparam un motlle del que es desmunten de diàmetre petit, menys de 20 cm , l'untam amb mantega i abocam la massa en el motlle. Enfornam uns 15 o 20 minuts a 180º aproximadament.



De textura humida, d'un color fosc pel tint natural de les figues, és deliciós un  cafè o un te.
Si ho preferiu amb un tassó de llet preparada, una orxata o amb una bolla de gelat de vainilla segur que també és mel !!

Ja em direu coses. Salutacions per tots i besades des de Mallorca!!

Margalida

2 comentaris:

  1. Hola princesa,
    Me encantaría un buen trozo, café con leche cargadito de café y me tendrías feliz feliz.
    No solo de debe estar rico, que ya os veo a las chicas de la casa montando un stand requetebonito y bien rosa para que luzca bien.
    un beso grande guapísima

    ResponElimina
  2. Aún trabajamos los fondos y las tablitas !! Pero un dia seremos grandes !!! O mayores, según se mire ;)

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...