No teniu alguna vegada una baixadeta de sucre? Una necessitat de una cosa dolça?
Nosaltres a casa, el microones sols l'utilitzam per encalentir o per fondre. Tenc llibres de cuina però la veritat és que no m'agrada gaire com queda el menjar cuinat amb el micro.
Fora mentides, hi ha un pastis, que a casa li deim el pastís de na Marta (en honor a la nostra Marta Albertí) que et soluciona unes postres improvisades, un brownie amb nous que no du farina, que es fa amb galetes (No dubteu: Quely Maria ) capolades.
¿No tenéis aveces una bajada de azúcar? ¿Una necesidad imperiosa de algo dulce?
Nosotros en casa, el microondas lo solemos utilizar para calentar o para fundir. tengo libros de cocina pero la verdad es que no me gusta como queda el producto cocinado en micro.
¡Bueno, miento! Hay un bizcocho que llamamos, bizcocho de Marta (en honor a Marta Albertí) que te soluciona un postre improvisado, un brownie con nueces que no lleva harina, lleva galletas (Quely Maria, claro) trituradas
¡Otro dia ponemos la receta y una foto de Marta!
Un altre dia vos posaré la recepta, paraula i una fotografia de na Marta !!!
Un bizcocho en dos minutos |
Si podemos hacer un bizcocho grande, ¿se puede hacer pequeño? Si dudamos podemos mirar en la fuente que todo lo sabe... ¡Vaya, San Google! Y hacer unas pruebas, para eso ponemos a la familia en modo degustación.
La receta ganadora es.... Tatran-tarratantan...
Si la podem fer gran, es pot fer en petit ? Sols hem de mirar per la font que tot ho sap,... Vaja, Sant Google ! i fer unes proves... Familia en mode degustació !
La guanyadora és.. Tatran-tarratantan : aquesta recepta!
Coca en tassa // Bizcocho en taza
Ingredients
4 cullerades soperes de llet / 4 cucharadas soperas de leche
3 cullerades soperes d'oli / 3 cucharadas soperas de aceite
2 cullerades soperes de xocolata en pols / 2 cucharadas soperas de chocolate en polvo
2 cullerades soperes de sucre / 2 cucharadas soperas de azúcar
4 cullerades soperes de farina de rebosteria / 4 cucharadas soperas de harina de reposteria
1 cullaradeta de cafè de llevat químic / 1 cucharadita de levadura química
Preparació
Remenar l'ou el primer, amb una forqueta basta. Afegir l'oli, el sucre, la llet i la xocolata. Tornar batre amb la forqueta. Sols queda la farina i el llevat, mesclar delicadament fins incorporar-ho tot.
Batir el huevo con un tenedor, añadir el aceite, el azúcar, la leche y el chocolate, batir. Sólo nos queda añadir los elementos secos y mezclar delicadamente hasta que todo este bien mezclado.
Podem fer una tassa gran de les de berenar o com hem fet nosaltres, en tasses de cafè, {#in mug}. També feim modificacions segons ens pareix:
- afegir fruits secs a trocets
- trossos de xocolata blanca
- decoracions amb virutes
- canviar la xocolata en pols de la recepta per Nutella
Podemos ponerlo en una taza grande {#in mug} o en varias pequeñas como nosotros y hacer algunas modificaciones como. añadir trocitos de frutos secos, trocitos de chocolate blanco, decorar con virutas, cambiar el chocolate en polvo por Nutella. El tiempo de micro cambirá según el tamaño de la taza. de 1 a 2 minutos,... Recordad que cuando suena la campanita del micro, la cocción aún no ha terminado.
El temps de micro variarà: entre els 3 minuts per una gran i un i mig/dos per les petites. Pensau a deixar reposar que la cocció del micro segueixdesprès del tin-tin de la campaneta.
Espero que sea una de estas recetas que tienes en el cajón de la cocina, ¡esa que usas los dias de necesidad!
Esper que sigui una d'aquestes receptes que guardau a la recamàra , en el calaix de la cuina per un dia de necessitat !
Margalida
Si queréis probar otro bizcocho en taza, totalmente diferente os recomiendo la coca de remolacha. Las medidas son para un mug, pero las podéis repartir en tazas pequeñas y compartirlo.
Què original! No he cuinat mai res amb el microones.
ResponEliminaIdó, que no és bo aixó! una temptació ben gran, no sé jo si ens convé, a lo millor la teva versió és mes bona la que vaig fer jo una vegada no en va agradar gaire, quan és refredava tornava fort, però aquest pareixen ben humits.
ResponEliminaUna besada
Rico , rico y más rápido imposible.
ResponEliminaBesos!!
Maria Antònia, no hi cuinam gens al micro,... sols petites o coccions curtes. Aquesta és el pecat de la meva filla !!!
ResponEliminaCatypol i Paquita !!!! gracias, reinas mias !!! sólo ha passado más de un mes ,.... glups
ResponEliminaComo molan estos bizcochos en taza......bssss
ResponElimina