Un postre fàcil i ràpid, que ens demostra que no cal posar sempre xocolata per fer un pastís deliciós.
El pastís de poma és un d'aquestes postres que tothom ha provat, un clàssic dels postres. És una recepta no massa complicada de preparar i que no necessita molts ingredients per fer-se, a més no són cars i moltes vegades ja els tenim a casa.
Així que ja sabeu, no hi ha excusa per gaudir d'un bon berenar!
A més, en la propera entrada farem un especial sobre les pomes, curiositats i beneficis.
Ingredients
- 1 iogurt
- 350gr de farina
- 4 ous
- 125gr de mantega
- 250gr sucre
- 1 sobre de llevat El Canario
- 1 cullerada de canyella
- 1 cullerada de sucre de vainilla
- 3 pomes tipus golden
- 1 poc de sal
Preparació
Preescalfem el forn a 180ºC, per tenir-lo llest quan la massa estigui preparada.
Posem els ous amb el sucre en un bol i els batem fins que dupliquin el seu tamany. Si separam les clares dels rovells i les muntam a punt de neu per tenir un pastís més esponjós. A continuació afegim el iogurt i tornem a barrejar. Es important garantir que la massa estigui homogèniament mesclada a mesura que anem afegint els ingredients.
Després afegim la farina tamisada amb el llevat, mesclant amb una espàtula.
Deixem reposar 10 minuts per que comenci a actuar el llevat. Mentre esperem, pelam les pomes. Dues les tallem a rodanxes fines i les incorporem a la massa, la darrera la rallem més fina per a que quedi més integrada amb el pastís.
Per acabar incorporam la mantega desfeta, la canyella, el sucre de vainilla i la sal.
Posam al forn 40 o 45 minuts, quan s'acabi el temps deixem refredar. Com ja sabeu 180 º dalt i abaix i si teniu "turbo" o ventilador haureu de vigilar que no es cremi per damunt.
És una recepta perfecta pel berenar del infants i també de la gent major. És un coca de les de cada dia, però ja no és la clàssica de "iogurt" que sabem fer de memòria. Esper que vos agradi,...
Margalida
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada