divendres, 25 de juliol del 2014

Patata farcida o escalivada amb patata


A l'estiu ens retrobem amb tants productes de temporada, i tant bons i  versàtils que és un gust .


Els avenços de la indústria alimentària fan que tot l'any puguem disposar d'una gran varietat d'aliments. Tot i així, la utilització de productes frescos de temporada té una sèrie d'avantatges:
http://arrobasdenaranjas.com/2013/10/16/dia-mundial-de-la-alimentacion/
  • Millor preu dels productes.
  • Millor qualitat. Els aliments són més frescos i per tant, se'n pot treure un major profit de les seves propietats, obtenint tot el seu valor nutritiu, olor, sabor i textura.
  • Més ecològic. Evita la sobreexplotació del sòl perquè respecta els cicles naturals i les zones de producció. Necessita menys manipulació, transport i emmagatzematge, que redueix el cost energètic i per tant la contaminació.
  • Major proximitat, km 0 !!
Bé què vos he de contar,... Ja sabeu que pens. Hem de gaudir del que la terra ens dona a cada moment.


http://vidamasverde.com/2013/8-consejos-para-una-alimentacion-sostenible/

En aquesta recepta he fet una composició amb la saborosa escalivada. 

Ingredients


  •        Tres pebres vermells
  •          Dos albergínies
  •          Dos carabassons
  •          Dues cebes
  •          i com a casa ara hi ha molta tomàtiga, també n'he enfornat tres, ben  maduretes.

Amb manya ho col·locam a una safata de forn, ho untam d'oli d'oliva (sense cap dubte un de DO oli de Mallorca) i ho enfornam, una hora a 180º. Com els productes estan estrets, podem tallar per la meitat les albergínies, els carabassons i les cebes, per accelerar el procés de cocció.
Al mateix temps podem bullir unes patates amb la pell. Una per persona, de bona mesura! Vigilar la cocció de les patates i la de la verdura del forn ! Hem de girar de tan en tant les verdures perquè és coguin per tot igual.
Quan la verdura és cuita i ja la podem manipular amb les mans, pelam els pebres, les tomàtigues, llevam llavors, i feim tiretes i posam a un bowl.

Prensador d'alls
Ara ens toca donar un poc de sabor ! Uns alls ben esmicolat amb aquest gadget que em va regalar la meva germana ja fa uns Nadals i he fet servir moltes vegades  (@Manucatman, guiño-guiño, germanes que fan regals útils). 
Les germanes són fantàstiques i com ens coneixen... Ens regalen coses que saben que podrem fer servir!!



No ens podem deixar un bon roi d'oli d'oliva verge i sal al gust.
Ara ens toca envestir a les patates. Les partim pel mig i amb una cullereta les buidam un poc per poder farcir-les de l'escalivada.
Completam el plat amb una proteïna. Jo he posat uns trossos de verat (caballa) però ens podria servir la tonyina, ou bullit,...



Una patata completa per persona, es pot servir com entrant, com a acompanyament, per sopar,...  

Bon profit,


Margalida


5 comentaris:

  1. Munnnnnn lastima que no se haya inventado la degustación virtual.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Alcachofina !! Un plato sencillo para comer frío en verano...

      Elimina
  2. Esto para los ajos va genial yo tengo el mismo.

    ResponElimina
  3. Thhis is very interesting, You are a very skilled blogger.
    I have joined your feed and look forward to seeking more of your excellent post.

    Also, I've shared your website in my social networks!

    My bblog http://poisoncentral.Net/

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...