dijous, 24 de març de 2016

Crespells

Crespells d'estrelles, flors i cors, tots iguals de bons.

Cada any, per Pasqua, toca fer crespells, panades, robiols... Ens reunim amb la familia i junts feim, cuinam i menjam de tot i molt!
És tradició que cada casa faci la seva recepta, la que ja feien les padrines i les repredines. També és comú tenir-ne una o dues, que venen de branques familiars diferentes. Aquesta és la recepta de crespells que hem fet avui, segons ma mare, té tres estrelles a la seva llibreta!


Ingredients

  • 250 gr de saïm
  • 250 gr de sucre
  • 150 gr de suc de taronja *
  • 50 gr d'oli d'oliva suau, DO oli de Mallorca
  • Un aroma de vi dolç tipus moscatell o Oporto
  • 4 vermells d'ou de Son boira
  • La farina fluixa que es begui, en el nostre cas uns 650 gr
*hem fet el suc de mandarina, eran molt sucoses.

Procediment

Mesclam el saïm i el sucre, i el remenam bé. Enguany hem fet servir la kitchenaid. A una velocidad suau hem aconseguit  una mescla escumosa, semblant a la que s'aconsegueix mesclant mantega i sucre.
Després hem afegit els sucs de mandarina i els vermells d'ou, ,'oli i el vi dolç ho remenam. Preparam la bossa de la farina i li anam afegint poc a poc. En teniem preparada més quantitat, però sols ni hem pogut incorparar uns 650 gr.

Crespells ensucrats

El resultat és una massa fràgil, no recomenable pels infants molt petits perquè es desfà facilment.
Per facilitar la tasca, primar la pasta entre dues llàmines de paper encerat i en poca quantitat. El resultat val la pena l'esforç!

Un crespell és una mossegada !


Esper que vos hagi agradat

Margalida


També us pot interesar


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...