En temps de calor, has de pensar dues o tres vegades quan has d'encendre el forn. Es pot aprofitar un dia un poc tapat,... O ja que l'encens per fer el dinar aprofitar i alguna coseta més com aquestes galetes.
Unes caragoles farcides amb llavors de rosella
Ingredients
La pasta:
- 200 gr. de farina fluixa, de la de rebosteria
- 300 gr. de farina de força
- 30 gr. de llevat fresc de pa. (Ja sabeu que a l'estiu amb la meitat sobra !!)
- 225 gr. de llet, pot ser vegetal.
- 2 Ous ( dels bons, de Son Boira !!)
- 75 gr. de sucre (de canya sense refinar, millor...)
- 25 gr. de mantega, per la pasta
- 200 gr.de mantega, per fer els fulls
El farcit:
- 75 gr. de llavors de rosella
- 200 gr. d'ametla molta ( la mallorquina és molt bona, però n'hi ha molt poca)
- 150 gr. de sucre ( Ja sabeu)
- 1 Ou ( Ja sabeu)
- 50 gr. de mantega fosa
- 1 culleradeta de canyella en pols d'Especias Crespí
Quan han passat els 15 minuts, la destapam i amb un cúter net o un ganivet, li feim una creu i estiram les quatre branques. Enmig posam un quart de la mantega que havíem reservat.
Tancam la mantega al centre amb la massa i la colpejam amb mesura amb l'aprimador fins que tinguem una làmina de pasta.
Hem de fer aquest procés tres vegades més. Un per cada bocinet de mantega i deixar reposar un poquet la pasta entre i entre.
És un poc avorrit però això fa la pasta més cruixent,...
Quan acabam feim una forma de rectangle de mig centímetre de gruixa i tapada un poquet més.
Garantizadas, volarán de la caja! |
Ara podem preparar el farcit: tot mesclat i ben remenat!!! I amb una espàtula ho escampam sobre la nostra pasta. Ho enrodillam i ben apretat, ho embolicam en paper film.
Uns 15 minuts de gelera bastaran perquè agafi fredor i sigui més fàcil de tallar en rodanxes de 1-2 cm.
Les col·locam sobre paper de forn a una llauna i les pintam amb ou batut i les podem tornar deixar tovar. Just apunt de ficar al forn esquitar ( amb els dits un poc de sucre per sobre ( molt poc, del gruixadet, de canya, perquè tinguin un color pujat i un punt més de cruixent)
Al forn a 180º, no vos podeu despistar, en tenir un color bonic ja les podeu treure i refredar sobre la requilla.
Un plaer, com sempre, compartir amb vosaltres el berenar de la meva família !
Una abraçada
Margalida
** Aquesta recepta per la quantitat immensa de mantega que du, queda fora del grup del menjar saludable, per mèrits propis!! Però que hem de fer... Un dia és un dia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada