dimarts, 2 de setembre del 2014

Galetes amb llavors de rossella

En temps de calor,  has de pensar dues o tres vegades quan has d'encendre el forn. Es pot aprofitar un dia un poc tapat,... O ja que l'encens per fer el dinar aprofitar i  alguna coseta més com aquestes galetes.
Unes caragoles farcides amb llavors de rosella
20140825_193651

Són unes galetes  cruixents que encantaran als nins i es poden mullar a la llet, menjar amb un gelat o totes soles! També són una gran idea per fer una regal, segur que aconseguiu triomfar. Les llavors de rosella li donen el color negre al farcit que pareix de xocolata, quan realment no en duen gens. 

Ingredients


La pasta:

  • 200 gr. de farina fluixa, de la de rebosteria
  • 300 gr. de farina de força
  • 30 gr. de llevat fresc de pa. (Ja sabeu que a l'estiu amb la meitat sobra !!)
  • 225 gr. de llet, pot ser vegetal.
  • 2 Ous ( dels bons, de Son Boira !!)
  • 75 gr. de sucre (de canya sense refinar, millor...)
  • 25 gr. de mantega, per la pasta
  • 200 gr.de mantega, per fer els fulls

 El farcit:


  • 75 gr. de llavors de rosella
  • 200 gr. d'ametla molta ( la mallorquina és molt bona, però n'hi ha molt poca)
  • 150 gr. de sucre ( Ja sabeu)
  • 1 Ou ( Ja sabeu)
  • 50 gr. de mantega fosa
  • 1 culleradeta de canyella en pols d'Especias Crespí


20140825_193826
Duen molta mantega, però un dia és un dia!

 Pastarem tots el ingredients menys la mantega de fer els fulls (els 200gr) fins que tinguem una massa elàstica, ben treballada. feim una bola i la deixam descansar uns 15 minutets, sense corrents d'aire i tapada amb un drap o amb un film.
Quan han passat els 15 minuts, la destapam i amb un cúter net o un ganivet, li feim una creu i estiram les quatre branques. Enmig posam un quart de la mantega que havíem reservat.
Tancam la mantega al centre amb la massa i la colpejam amb mesura amb l'aprimador fins que tinguem una làmina de pasta.
Hem de fer aquest procés tres vegades més. Un per cada bocinet de mantega i deixar reposar un poquet la pasta entre i entre.

És un poc avorrit però això fa la pasta més cruixent,...

Quan acabam feim una forma de rectangle de mig centímetre de gruixa i tapada un poquet més.
20140825_193651
Garantizadas, volarán de la caja!


Ara podem preparar el farcit: tot mesclat i ben remenat!!! I amb una espàtula ho escampam sobre la nostra pasta. Ho enrodillam i ben apretat, ho embolicam en paper film.



Uns 15 minuts de gelera bastaran perquè agafi fredor i sigui més fàcil de tallar en rodanxes de 1-2 cm.
Les col·locam sobre paper de forn a una llauna i les pintam amb ou batut i les podem tornar deixar tovar. Just apunt de ficar al forn esquitar ( amb els dits un poc de sucre per sobre ( molt poc, del gruixadet, de canya, perquè tinguin un color pujat i un punt més de cruixent)

Al forn a 180º, no vos podeu despistar, en tenir un color bonic ja les podeu treure i refredar sobre la requilla.

Un plaer, com sempre, compartir amb vosaltres el berenar de la meva família !
Una abraçada
Margalida
** Aquesta recepta per la quantitat immensa de mantega que du, queda fora del grup del menjar saludable, per mèrits propis!! Però que hem de fer... Un dia és un dia.

Per compensar tota la mantega, aquí unes recomanacions:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...