dilluns, 27 de juliol del 2015

Chia i gerds

Si encara no heu passat a la secta dels menjadors de llavors de chia, haurien de fer un pensament. La CHIA és una llavor que ve d'una planta del desert i que ja es menjaven els maies i els asteques. La popularitat d'aquestes llavors ha crescut molt des de que es va etiquetar com "el menjar" més popular de l'any 2013.

Fotografia: http://www.healthfitnessrevolution.com/chia-superfood-try/
Les llavors de chia és un bon aliment per vegetarians, vegans i a més no té gluten. Si feis una recerca per Internet trobareu molts de beneficis que ens pot aportar aquest súper aliment:
  • Tenem àcids omega 3.
  • Contingut elevat d'antioxidants.
  • Una proteïna amb vuit aminoàcids esencials.
  • No té sucre.
  • Tenen minerals com ferro i calci
  • La quantitat de fibra és un percentatge elevat.

Chia
Mezcla de semillas de chia y frambuesa
És ideal per fer postres ràpides o berenars. Molt bona per nins, per adults, per persones que fan dieta, per moltes coses. Jo he preparat unes postres fresques i refrescants, que no és el mateix! Serà una recepta bàsica. I com sempre començarem amb els 
ingredients per ració (*)

  • Llavors de chia (tres cullerades per ració)
  • 1/2 tassa de llet d'ametlla sense sucre per remullar les llavors
  • 5 o 6 gerds (congelats)
  • 2 glassons
  • 2 cullerades de llet d'ametlles.
  • Estèvia o xarop d'àgave o mel (si és necessari)
(*) He desglossat els ingredients per ració perquè aquesta mesura vos pot servir per fer tantes postres com volgueu. És la que faig servir jo, per mi.

Procediment

Així ho faig i em va bé: pos a un pot hermètic (dels de conserves, reciclant) les llavor i la llet i les mesclo remenant un poc el pot. Guard el recipient a la gelera tota la nit, però amb unes hores seria suficient; per exemple, per fer les postres de després de dinar, ho podria preparar a primera hora del matí. Dins el pot poden estar uns dies.

Un batido de Chía y franbuesa
Postre fresco de frambuesa y leche de almendras con semillas de chía
Quan ho volem menjar, feim la preparació del gerds: Capolar amb la Thermomix o amb la batedora de tassó, els gerds, el gel i les dues cullerades de llet. Jo no hi pos sucre, si és necessari faig servir estèvia o xarop d'àgave. Basta amb uns cops de turbo. Si ho capolau massa es fondrà.
Sols en queda unir les dues elaboracions, més senzill no pot ser! Una textura untuosa i gelatinosa de la chia i la fredor amb el puntet àcid dels gerds,.. Què bo!


Batido con semillas de chia
Super postre de verano con semillas de chia y frambuesa
De fàcil, quasi em fa vergonya fer un post... Sols sigui per animar a tots els que encara no ho han tastat. No serà que no facin fotos al Instagram !!

                                                                 Margalida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...