dissabte, 22 de juny del 2013

Gelat-sorbet de mandarina





Ja ha arribat el bon temps, el temps de les begudes fresquetes i els gelats. Però tal com diu na Lucia de Dime que comes, ens venen molts productes de fruites, iogurts i d'altres que són poc recomanables. Passau pel seu blog  per veure el que n'explica de les gelats comercials.
M'encanten els gelats. els sorbets són tan refrescants quan fa calor, els granissats lleven la set i ens hidraten (estic pensant més en el de llimona que en el d'ametlla, clar) Aquest sorbet de mandarina que no té cap misteri, un extra de vitamina C amb un regustet d'herba-sana.

Ingredients

  • 1/2 kg de mandarines congelades a grells (mandarines de Mallorca, les nostres de Muro)
  • 1 llimona pelada congelada a trossos
  • 75 gr de sucre o 75 gr de fructosa o 10 gotes d'estevia líquida
  • 25 gr de sucre invertit
  • unes fulles d'herba-sana 

Cóm es fa el sucre invertit?     Què és el sucre invertit?       Per què serveix ?

  1. Endolça més que el sucre, un 30 % més.
  2. Fa que les masses siguin més humides i es mantenguin més temps.
  3. Accelera el ritme de la fermentació de les masses.
  4. Dificulta la cristal·lització de l'aigua, i aixó el fa imprescindible a l'hora d'elaborar gelats.
  5. Dins un pot hermètic, dura  fins un any en el frigorífic,  anotau la data de preparació.



INGREDIENTS:
  • 150 ml. d'aigua mineral.
  • 350 grs. de sucre blanc.
  • 1 sobre d'ácid tartàric màlic (color blanc).
  • 1 sobre de bicarbonat sòdico (color morat). Aquests sobres els podeu trobar a Mercadona com "gasificante para repostería".

PREPARACIÓ DE MANERA TRADICIONAL:

Dins una olleta, encalentim l'aigua i quan bulli, afegim el sucre i remenam fins que es fongui del tot.
Tot d'una mesclam el contingut del sobre blanc i remenam.
Llevam del foc i incorporam el sobre morat, farà efervescència. 
Remenam fins que tot estigui ben mesclat.
Ficam el contingut dins un pot de vidre i quan refredi, ja ho podem guardar a la gelera.


PREPARACIÓ AMB THERMOMIX:
Posam en el tassó de la thermomix l'aigua, el sucre i el sobre blanc i programam 7 minuts, 100º velocitat 3.
Desconnectam i deixam refredar uns 30 minuts. Afegim el sobre morat i mesclam 1 minut a velocitat 3. Veurem que queda escuma, producte de l'efervescència del bicarbonat però desapareixerà en uns minuts.
Deixam refredar i  envasam  en el pot de vidre.

 Aquí acaba l'explicació del sucre invertit


Ja vos heu perdut? Ha,ha ! La preparació del sorbet és molt fàcil, en serio. Quan tenim preparat el sucre invertit està fet quasi tot. Posau tots els ingredients a dins el tasso de la Thermomix o de la batedora i capolau amb un parell de cops de turbo. És millor no excedir-se. Menjar ràpidament. No el podeu tornar a congelar perquè perd la seva agradable textura. Però és tan senzill que en podem fer si tenim la fruita congelada. Per fer l'aroma de herba-sana, vaig fer una infusió amb l'herba i vaig fer servir aquesta aigua per fer el sucre invertit !
Que aprofiti

Margalida

L'any passat la nostra amiga Rosilet en el http://sugg-r.blogspot.com.es/ va fer un bon recull de gelats, que podeu trobar al seu blog.

6 comentaris:

  1. hola nina! Aquest geladet t'ha quedat mel. Amb sa calor que tenc ara, n'agafaria un tasonet ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, estimada !!! Pots agafar dos un per tu i per la teva costella !

      Elimina
  2. Un sorbet i ja pot fer la calor que vulgui, però per jo si fa una mica de fresqueta molt millor.
    Besos

    ResponElimina
  3. Que rico y refrecante, me quedo con tu receta con tu permiso y de seguirora.Besos http://doris-miscosillas.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Doris, qué amable de tu parte. Claro que puedes quedarte la receta, espero que la disfrutes mucho !!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...