Els dematins, a casa, la meitat de la família menja pa i als altres els hi agrada mullar dins la llet. Per això tenim costum de fer magdalenes o coques sense grans aspiracions ( sanes i de receptes senzilles però de les que no fallen), de les que coneixeu segur: la coca de iogurt, les magdalenes de nata,...
Però ahir vaig passar pel blog de n'Auro, una bloggera mallorquina que té unes receptes casolanes i molt variades. I aquestes magdalenes me varen cridar l'atenció.
Tal com ella diu, queden baixetes, però molt humides, molt meloses... Tan bones !!!!
La recepta està modificada, no és exacta la de n'Auro , té modificacions i "tocs i tics" personals XD.
- 100 gr. de farina de blat sarraceno
- 100 gr. de farina de blat de rebosteria
- 75 gr. de coco ratllat
- 75 gr. d'ametlla picada
- 2 cdetes d'impulsor
- ½ de bicarbonat
- 2 ous
- 150 gr. de sucre eco ( no és ni blanca ni morena)
- 80 ml. d'oli
- 100 ml. de nata
- 100 ml. de llet de coco, jo no en tenia i vaig fer servir el suc de la pinya.
- 50 gr de pinya (la meva tropical de pot)
- coco ratllat per decorar (opcional )
Preparació
Pre-encalentir el forn a 180º
Preparar els motlles per les magdalenes i posar un paperet dins de cada forat.
Mesclar els ingredients secs: les farines, el coco, l'ametlla, el llevat i el bicarbonat.
Batre amb la batedora o thermomix, la resta d'ingredients: la pinya picada, el suc, els ous, la nata, l'oli,...
Ajuntar els ingredient secs amb els humits i mesclar suaument fins que estigui ben barrejat..Omplir el motlles que tenim preparats quasi fins dalt i enfornar uns 30-35 m. Jo he posat dalt, baix i turbo. Però es possible que en 25- 28 m trobeu que estan cuites, si vos agraden més cruetes.
Pre-encalentir el forn a 180º
Preparar els motlles per les magdalenes i posar un paperet dins de cada forat.
Mesclar els ingredients secs: les farines, el coco, l'ametlla, el llevat i el bicarbonat.
Batre amb la batedora o thermomix, la resta d'ingredients: la pinya picada, el suc, els ous, la nata, l'oli,...
Ajuntar els ingredient secs amb els humits i mesclar suaument fins que estigui ben barrejat..Omplir el motlles que tenim preparats quasi fins dalt i enfornar uns 30-35 m. Jo he posat dalt, baix i turbo. Però es possible que en 25- 28 m trobeu que estan cuites, si vos agraden més cruetes.
Treure del forn, deixar refredar, decorar amb coco o de sucre. Jo faig servir el motlle d'Ikea, el de 12 forat, i me varen sortir 22 magdalenes.
Margalida
Tienen un aspecto fabuloso, qué ricas. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaGracias, Clara ! Me alegro de qué te hayan gustado <3
EliminaTienen muy buena pinta, reina mía, yo cambio el trigo sarraceno por espelta que es mi niña mimada...pero lo de piña y coco, ya sabrás que me encanta! por cierto, la próxima receta dulce de Sugg-r (algún día) será con esas dos joyitas tropicales :)
ResponEliminaFeliz domingo que se anuncia soleado...quieres venir conmigo a ver saltar caballitos con jefes de jinete :P?
Mi niña acabo de ver el comentario ahora !!!!! Con ganas habria venido a aplaudir a los jefes XD...
EliminaComo puedes ver ya me tiro a la piscina y cambio ingredientes y me lo monto por mi cuenta... Gracias maestra !!!! <3