dimecres, 22 de maig de 2013

Pa de motlle integral





Això de fer pa és com un vici. Un del bons. Tots com aquest !
L'altre dia dinant ( i molt bé) a casa dels meus cunyats na Conxa i en Joseba, 
va sortir el tema.

En Joseba havia fet les barres de pa per dinar i just sortien del forn quan ens seiem a menjar. Quin plaer !
Després de parlar un ratet de “massa mare” i de farines va treure  el llibre del que he "tunejat" la recepta d'avui, "Pan. Hecho en casa y con el sabor de siempre" d'en Xavier Barriga.


Pan




El que jo vaig triar és el pa de motlle integral que té una recepta molt senzilla, i com realment vaig fer un poc el que vaig voler (sorry, el pròxim serà pas per pas com diu el mestre), ja vos puc posar els ingredients que vaig fer servir jo:



  • 250 gr de farina integral.
  • 250 gr de farina d'espelta blanca.
  •    9 gr de sal
  • 100 gr de massa mare
  • 350 ml d'aigua
  • 15 gr de llevat de pa.
  • un glopet d'oli d'oliva
  • 6 tomàtigues seques.
  • 8 olives negres.


Pan



Jo vaig fer servir la Thermomix per esmicolar les olives negres 
i les tomàtigues seques.
També va pastar. Vaig posar les farines i la sal i la massa mare 
i a vel. "espiga" ..
De mica en mica anava afegint l'aigua i al final el llevat, les olives 
i la tomàtiga.

Vaig deixar pastat la màquina, fins que vaig veure que quedava tota recollida i amb bona textura. Abans d'aturar vaig tirar poc-poc l’oli per deixar la bolla amb una capeta brillant.

Així el podem deixar dins el tassó de la thx perquè faci el primer tovat. Quan veim que la massa ja vol sortir per el forat, ens enfarinam les mans i preparam la taula on donarem forma al pa.

Quan està format ja el col·locam a la llauna on courà i el tapam amb un drap perquè comenci el segon llevat.
El forn ha d'estar ben calent. Encendre i encalentir a 250º i ficar un 
petit recipient amb aigua. Just abans d'enfornar el pa, podem fer els talls
 amb un cúter i baixar el forn fins a 190º.
Coure uns 35 minuts.

Pan

Què bo !!!

Margalida

4 comentaris:

  1. Espectacular, mi niña! qué migaaaa! eres una panadera consagrada!!
    un beso desde el Caribe, todo tropical e invadido por la lluvia!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estoy sonrojada, la panadera eres tú!!! Yo sólo sigo las instrucciones del libro... Un bessssote para ti, otro para el nene, para tu madre, para todos...

      Elimina
  2. Margalida¡ peazo de pan¡ ya somos panaderas y con masa madre¡
    grrrrr no es integral así que en mi caso contención de ir corriendo para tu casa¡
    Besosss

    ResponElimina
  3. Tere!! Ya podemos dejar las bolsas... ;)
    Un trocito puedes comer, es medio integral! Para el pròximo comprarè la espelta integral y nos damos una merendola !

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...