dissabte, 8 de novembre del 2014

Flognarde de nectarines {tarta francesa}


Flornarde, un nombre curioso para este postre.
Aquestes postres venen originàriament  de la regió francesa de Llemosí (o Lemosin)  i el seu  nom pareix ser que deriva de la paraula "fleunhe" que en llengua occitana, del sud de França, significa suau. 

És un pastís molt fresc amb textura suau i quallada, perfecta per aprofitar aquestes fruites que no tenim tot l'any. Podem servir-la tèbia, freda, sola o acompanyada de una bola de gelat o un tassó de llet preparada, un suc de fruites o un cafè.



Ingredientes sencillos, que como veis a mi me gusta complicar!!

Ingredients

    • Massa básica
    • 150 gr. de sucre moreno
    • 150 ml de llet, serveix qualsevol! Jo volia provar aquesta bio-vegetal
    • 100 ml de nata líquida, també podeu fer servir la que volgueu
    • Un poc de sal
    • 125 gr. de farina d'espelta
    • Farciment
    • 25 gr. mantega a daus
    • 10 gr. sucre avainillat 
    • 750 gr. de nectarines

    Vemos como la pasta ha cuajado y se separa un poco de la fruta. 

Preparació

Aquesta és una recepta molt fàcil, però hem d'introduir els ingredients en un recipient per mesclar-los, segons l'ordre descrit:

Per facilitar la mescla, podem batre els ous el primer. Per aconseguir una barreja homogènia serà suficient amb utilitzar les varetes manuals. Després afegim el sucre i seguim amb les varetes. Ara la llet, la nata, la canyella i la sal. L'últim serà la farina que la podem anar posant de poc en poc.
Encenem el forn a 200º per baixar-lo després a 180º quan hi fiquem la flognarde




El següent pas és preparar els 750 gr. de les nectarines, pelant i tallant-les en trossos grans que donaran color al pastís.



Finalment, en un motlle de forn untat d'oli o mantega hi posam la fruita, per cobrir a continuació amb la massa . L'últim pas és decorar amb la mantega i el sucre per a que quedi un acabat brillant i camí al forn: uns 35 minuts. Com sempre, assegurau que és ben fet, picant enmig amb una punta de ganivet.


El gusto a canela y a fruta fresca lo convierte en un postre especial.


Opinió personal:

Pel meu gust estava dolç, peró els llépols de la família  han trobat que el sucre moreno no havia endolcit prou. Pens que també depèn de la fruita: altres vegades ho hem fet amb albercocs i cireres hi ha anat perfecte.


Margalida


Altres receptes que podreu trobar interessants:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...