dissabte, 8 de novembre de 2014

Fideus amb ametlles


Fideus orientals


Els fideus orientals són una bona manera de menjar moltes verdures de forma diferent. Amb una base comú, fideus i salsa de soja es pot experimentar amb molts ingredients fins aconseguir la vostra recepta personalitzada.

Avui preparam una versió de tardor, amb xampinyons, ceba i pebre vermell. En aquest cas els fideus d'ou combinen millor que els fideus d'arròs, més propis per receptes amb brou.Ingredients


  • 1 paquet de fideus d'ou, uns 250 gr
  • 1 pitera mitjana de pollastre (o gall d'indi)
  • 50 gr d'ametlles crues pelades
  • 1 pebre vermell mitjà
  • 1 ceba (o ceba tendra, segons preferència) 
  • 250 gr de xampinyons frescs
  • 250 gr de carabassó 
  • salsa de soja
  • sal i pebre

Preparació

En primer lloc fregirem les ametlles en una paella amb tres o quatre cullerades d'oli. S'ha d'anar amb cura perquè les ametlles es cremen de seguida. Un cop estan llestes es reserven en un plat apart. 

A continuació tallarem la pitera de pollastre en tires, per dorar-les a continuació en una paella amb sal i pebre bo. 


La resta d'ingredients de verdures, la ceba, pebre vermell, xampinyons i carabassó, els tallarem en tires de diferent gruix per garantir la seva cocció, i els anirem sofregint en l'ordre descrit afegint un ingredient cada vegada. Quan les verdures estiguin cuites afegirem el pollastre i salsa de soja al gust. A continuació afegim les ametlles reservades prèviament i anirem barrejant de tant en tant per a que tots els ingredients es mesclin i uneixin amb la salsa de soja.

Mentre acaba d'enllestir-se, posem a bullir 500ml d'aigua. Quan estigui bullint afegim els fideus i els deixem coure 4 o 5 minuts (consultar el mètode de cocció en l'envàs) i retirem.


Per acabar els nostres fideus mesclam en una olla els fideus i el preparat de verdures, barrejant per a que la salsa de soja quedi absorbida pels fideus. Així ja tindrem llests els fideus, amb quantitat suficient per 3 o 4 persones.

Els fideus orientals son molt fàcils de fer, i amb una base comuna poden sorgir múltiples variants que permeten consumir verdures diferents de forma original. Una altra recepta molt interessant s'aconsegueix amb llom de porc i bròquil.


Margalida

6 comentaris:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...