Les galetes de xocolata són una autèntica perdició. A mi em van bé una galeta amb un cafè, amb una infusió, amb un tassó de llet, amb un gelat, amb una orxata... De tota manera, i la "troupe" no necessita cap excusa per fer visites a la capsa de les galetes a tota hora.
Amb un color ben fosc, gràcies a la xocolata Valor. |
Aquesta recepta és de la nostra amiga Teresa {Los postres de Teresa}, una magnífica rebostera, amb mans d'or. Totes les seves receptes són de les que es poden fer sense dubtes: surten clavades. Si ella diu que surten 24 galetes, ja sabeu, així serà!
Els ingredients que necessitam per fer-les són:
- 100 gr. d'oli d'oliva verge Señoríos de Relleu
- 125 gr. de xocolata negra de tableta. Jo vaig fer servir la de Chocolate Valor 70% cacao.
- 120 gr. de sucre morè.
- Una punta de pols (llavors) de vainilla, el que faceu servir.
- Un ou de bona mida, els nostres de Son Boira, els millors ous del món!
- 165 gr de farina de blat, normal o integral. La meva mesclada i eco.
- 30 gr de cacao en pols, el millor és de Valor, que no du sucre.
- Una cullerada de llevat en pols.
- Un pols de sal per potenciar el gust de la xocolata.
- El que vos queda de la tableta de la xocolata negra (200 gr. - 125 gr. = 75 gr.) ho picau petit per fer els tocs cruixents dins la galeta.
- Un petit grapadet, unes 6 o 7 anous també picadetes per mescla-hi amb els trocets de xocolata.
El primer pas és fondre els 125 grs de xocolata negra, al microones o al bany maria. Si ho feis al micro recordau que es crema amb molta facilitat. Dins un bol tamissau la farina i el cacao en pols i afegiu la resta dels ingredients, la xocolata també. Tots menys els dos últims que han de ser els cruixents.
Queda una massa molt brillant, per l'oli i ben fosca de color.
Just al final, quan ja anem a formar les galetes afegim els bocinets d'anou i de xocolata. Formem les galetes, unes dotze per palangana perquè us faceu una idea. Amb el forn a 180º estaran uns 15 minuts, no més. Pensau que amb aquest color és impossible saber si es cremen o no i la xocolata ha d'estar al seu punt.
Galeta de xocolata submergida dins la crema de taronja |
Ingredients
- 4 rovells d'ou de les meravelloses gallines de Son Boira,
- 100 gr. de sucre morè.
- La ratlladura de mitja taronja (vos recoman que sigui ecològica perquè a la pell és on es conserven tots els pesticides)
- 200 ml. de suc de taronja
- 550 ml. de llet.
- 1 cullerada de farina de blat de les Índies (La més coneguda, Maizena)
Si les feis amb la Thermomix, podeu fer el procedimient de les Natillas Caramelizadas de Directo al Paladar, que va escriure una altre gran amiga, na Maria José (segur que coneixeu el seu blog, Dit i Fet)
Per les persones que les voleu fer a la manera tradicional, preparau tots els ingredients. Mesclau amb unes varetes el sucre i els rovells. Ratllau la taronja sense gens de blanc i picau-la ben petita. De la llet, reservau un poquet per dissoldre la Maizena i la resta la posau al foc amb el suc. Quan estigui calent, just abans de bullir i afegim la ratlladura, la llet amb Maicena i els ous amb el subre.
Hem de baixar el foc i remenar amb les mateixes varetes sense aturar fins que la mescla tengui la textura desitjada.
Postres del Sopar de Blanc, servides en porcions individuals. |
El pols de color que hi ha a sobre de les meva crema, és "Amor de les tres taronges", pols de taronges deshidratades que he fet aquest any amb part la producció cítrica del nostres tarongers.
La presentació, dins aquests petits motlles de llauna és la que vaig dur per El Sopar de Blanc/Cena de Blanco, una gran ocasió!
Esper que vos hagi agradat, ja em direu coses.
Margalida
Aquí teniu un enllaç per veure alguns moments del sopar per si teniu ganes ve fer una ullada. <3
Sopar de Blanc/Cena de Blanco |
I si vos ha agradat seré feliç !
Margalida
Margalida
Altres receptes amb xocolata:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada