Aina Solano, presentadora del programa de ràdio DEL CAMP A LA MAR, va proposar el dimarts passat que parlàssim de cuina i d'ingredients afrodisíacs. Tots coneixem les "màgiques" influències de les ostres o les maduixes amb cava: a totes les pel·lícules fan servir els mateixos estereotips. Mirant per el web en podem trobar d'altres: les especies, la xocolata, els coents i per suposat, el marisc!
Tartaleta amb paté de cranca |
Seria perfecte poder preparar el cistell i anar a la plaça a comprar per fer una bona mariscada: una cranca, gambes de Sóller, escamarlans, cloïsses, uns musclos grossos... Quina gola que ens entra en sentir parlar d'aquestes coses tan bones! És clar, seria perfecte tenir la cartera ben plena per gastar els euros que val tenir aquest sopar íntim, perquè a un sopar que ha d'estimular tots els instints no hem de convidar ningú!
La nostra proposta és un poc més modesta, no implica anar al mercat, ni fer una gran inversió. Prepararem un paté de cranca que no necessita comprar cap animal amb potes. És una preparació que vos sorprendrà perquè aconsegueix una textura i un sabor molt semblant al que vol imitar. Podeu trobar moltes receptes semblats perquè és una salsa d'escampar (dip) fàcil que es pot fer amb Thermomix i sense. La meva és apresa del web de na Su de Webos Fritos, un espai meravellòs.
Ingredients
Ingredients necessaris |
- Una llauna de anxoves de bona qualitat.
- Una llauna de musclos al natural.
- Pals de surimi.
- 2 cullerades de maionesa. (pot ser comprada)
- 2 culleradetes de vi blanc sec
- Un bocinet petit de ceba.
- Unes tartaletes de pasta brisa (poden ser comprades)
- Ou dur de Son Boira per decorar
- Unes perles de alga wakame (opcional, totalment! pot servir el caviar de bromes)
La proporció dels tres ingredients principals és 1:1:1. És a dir: per cada anxova, un musclo i un palet de cranc. Remullau la ceba per llevar-li gust.
Les nostres anxoves són de tamany enorme, més que gran, i això variarà la proporció de base. Hem d'adaptar els nostres ingredients, no sempre podem trobar les mides ni els productes exactes que ens demanen per fer una recepta. Hem de fer servir el nostre sentit comú.
Formarem bolles per omplir les tartaletes. Com podeu veure he fet servir una cullera de mesurar. |
Rentam les anxoves per dessalar-les i posar tots els ingredients junts i triturar. Ha de quedar una pasta densa. Per millorar la imitació, afegim a mà uns palets trinxats molt petits per donar textura de la carn de la cranca.
Per decorar hem posat ou bullit tallat molt petit i perles d'alga wakame |
I amb això, un bon vinet, un cava quasi gelat, un raïm fresquet i un formatge de Maó ben curat, no necessitam res més!
Una abraçada, esper que vos agradi,
Margalida
Twittear
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada