dilluns, 20 de juliol de 2015

Hummus. Recepta tradicional.

L'hummus és  originari de la Mediterrània Oriental
És pasta de ciurons amb suc de llimona, pasta de llavors de sèsam, coneguda com tahina, i oli d'oliva,all, pebre bord del de tap de cortí,  i amb unes olives, uns trossos de pa de pita o verdures fresques, un poc de pa moreno, unes Quelys,... és tan bo i tantes altres possibilitats!

L'hummus ens aporta  proteïnes, conte altes dosis de minerals com el ferro, fòsfor, potassi, calci i magnesi i vitamines com la B, niacina, l'àcid fòlic, tiamina i riboflavina, que ajuda a protegir i millorar l’estat dels diferents òrgans del nostre cos i el sistema muscular i nerviós.


Conté també l’àcid gras Omega 3 que ajuda a prevenir enfermetats cardiovasculars i aguditza la inteligència.


20140723_193710

També destaca la quantitat de fibra que conté aquest plat, el fa  molt beneficiós per a mantenir un organisme depurat i lliure de toxines i afavorir el trànsit digestiu.

La recepta de l’hummus:
Ingredients per preparar hummus per a 4 persones:
  • 400 g de cigrons cuits.
  • 2 cullerades soperes de crema de sèsam, tahina.
  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva.
  • 2 cullerades de suc de llimona. 
  • 2 dents d’all mitjans, picats ben fins.
  • Sal, al gust.
  • Pebre vermell dolç, 1 culleradeta per a la crema i 1 culleradeta per decorar el plat.
  • Comí mòlt, 1 culleradeta.
20140723_193754
Hummus de ciurons, tradicional i deliciós
La preparació és senzilla: posa tots els ingredients a la batedora, els bats i llest; si vols alleugerir la textura, afegeix una mica d’aigua, bats i a gaudir-lo.
Aquests ingredients combinats creen un sabor nou, sorprenent i exquisit on cap d’ells hi predomina.
Hi ha moltes receptes de l’hummus, aquesta recepta és la que emprem a casa nostra.
Possibles varietats.
Hummus d'olives negres
HUMMUS D'OLIVES NEGRES
La cuina de l'estany

Hummus de mongetes blanques

Hummus judias Hummus de judías blancas
Thermorecetas

Hummus d'albergínia


Humus amb albergínia
Catacuina
Com podeu veure, hi ha tants d'hummus com volgueu cercar. El nostre sols és un d'ells, el que ens agrada i esperam que a vosaltres també!

Margalida

4 comentaris:

  1. Nos encanta el hummus! Probaremos tú receta! Ya te contaré que tal se nos da!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encantada, ya me dices si en casa os ha gustado. Besos

      Elimina
  2. Que bona proposta per l'estiu, amb unes bones crudites, bon estiu maca.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, com m'agrades unes crudites amb l'hummus!! I ara he comprat una crema de pipes de gira-sol (eco)per substituir la tahina i també m'ha agradat molt!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...