diumenge, 19 d’octubre de 2014

Coca de remolatxa. Recepta en tassa

El Día del Càncer de mama no és un día alegre per mi. Per molts supòs que tampoc. És una jornada dedicada a la lluita, contra una malatía que en un tant per cent alt no mata. Però segur que deixa marcada totes les dones que l’han patida. Desgraciadament, la meva germana pequeña, és de les poques que no, malgrat va lluitar amb totes les seves forces, no va poder guanyar.

http://1.bp.blogspot.com/_BvBGKn038Bk/SstsCE_bMtI/AAAAAAAAFOI/wQXzFsFW58o/s400/2008-05-02-cancer_de_mama.jpg

El día del Cáncer de Mama no es un día alegre, para mi. Supongo que para muchos, tampoco. Es una jornada dedicada a la lucha contra una enfermedad que tiene un porcentaje muy alto de supervivencia. Pero deja secuelas en todas las mujeres que la han sufrido. Desgraciadamente, mi hermana pequeña, es de las pocas, que aunque luchó con todas sus fuerzas, no pudo ganar.



La seva dolça persona viu dins nosaltres i per aquest motiu vull que la meva primera recepta de la nova secció de menjar en tasses que començarem en breu.



Su dulce persona vive dentro de nosotros y en su honor quiero que mi primera receta de una nueva sección  de comida en taza que empezaremos en breve.


Tortada de remolatxa en tassa - Bizcocho de remolacha en taza


Receta de bizcocho de remolacha

Ingredients / Ingredientes

  • 1 ou de Son Boira / 1 huevo de Son Boira
  • 2 cullerades d'iogurt / 2 cucharadas de yogur
  • Cullereta de 1/4  de llevat en pols El Canario / Cucharita de 1/4  levadura El Canario
  • Cullereta de 1/4 de sucre avainillat / Cucharita de 1/4 azúcar avainillado
  • 4 cullarades de sucre / 4 cucharadas de azúcar
  • cullarades ben plenes de farina / 4 cucharadas colmades de harina
  • 4 cullarades de polpa remolatxa hervida/ 4 cucharadas de pulpa de remolacha hervida
  • Xocolata blanc / chocolate blanco
  • Colorant vermell per xocolata / colorante rojo para chocolate

Ingredientes receta bizcocho taza

Preparació

La preparació és molt senzilla. Hem de mesurar bé els ingredients amb les culleres. Aquestes de colors són de CASA, molt econòmiques. No duen la mesura americana, però en un minutet :
La petita és de 1/4 de teaspoon i correspon a 1,25 ml.
La taronja és  de 1/2 de teaspoon i són 2,50 ml.
La cel és de 1 teaspoon que són 5ml.
La rosa ja és 1/2 tablespoon i són 7,5 ml.
I la més gran, la lila, és 1 tablespoon de 10 ml.

http://4.bp.blogspot.com/-ln0i-pikEK0/UniilSEc2YI/AAAAAAAABQo/JLKc5qMXsL0/s1600/0002450_set_cucharas_medidoras_colores_kitchen_craft_300.png

Ja sabem mesurar els ingredients i podem començar, untant la tassa amb un poc d'oli. Podem fer-ho amb esprai de cuina. Mesclam els ingredients, podem fer servir una forqueta, començant per l'ou, dins un petit bowl. La polpa de la remolatxa li dona dolçor i el color rosa a la massa. Quan esta ben mesclat, ho posam a la tassa, fins a la meitat. Jo l'ho posat 2 MINUTS al microones. El deixam dins uns minuts, mentre s'acaba de fer sol.


Ya sabemos medir los ingredientes y podemos empezar, untamos la taza con un poco de aceite. Podemos poner espray de cocina. Mezclamos los ingredientes, con la ayuda de un tenedor, empezando per el huevo, dentro de un pequeño bowl. La pulpa de la remolacha li da dulzor y el color rosa a la masa. Cuando está bien mezclado, vertemos en la taza hasta la mitad. Yo lo he puesto 2 MINUTOS en el  microondas. Lo dejamos dentro unos minutos, mentras termina la cocción solo.

Bizcocho taza bizcocho en taza
Bizcocho en taza  Receta en taza

Els extres

  • La xocolata rosa: és xocolata blanca tenyida amb colorant WILTON per a xocolata. Es fon i després es refreda din una safata.
  • El chocolate rosa: es chocolate blanco teñido con colorante WILTON para chocolate. Se funde y luego se enfria dentro de una bandeja.
Bizcocho en taza

Vitutas de chocolate rosa

Díficil de treballar, la xocolata blanca. És millor fer-ho amb un ganivet que amb la cutxilla. És millor que la temperatura estigui sobre els 5º - 10º.

Es muy dificil trabajar este chocolate. Va mejor con un cuchillos que con la cuhilla de hoja. La temperatura óptima está entre los 5º y 10º.

Decoració de la tassa: Laç de brillants i etiqueta fet a casa amb petites ferratines i retoladors per porcellana, segells i corda de cotó de color blanc i rosa.

etiqueta bizcocho en taza

cake in mug
T'estim / Te quiero

Margalida

7 comentaris:

  1. Mi niña, sé que es un dia duro para ti..te mando todo mi amor y cariño para que te endulce minimamete esos amargos momentos!!!!
    Loviu <3

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es duro, pero no nos rendimos. Seguiremos luchando por ella y por vivir con intensidad como lo hacia ella. Gracias amore !!

      Elimina
  2. Un besazo enorme !!!

    Maldita enfermedad, la de daño y dolor que está dejando en todo el mundo !!

    Siento mucho que hayas tenido que pasar por eso, yo también lo he sufrido en mis carnes, hace 12 años perdí a una prima que estaba en la flor de la vida, tenía 25 añitos, fue poco antes de que yo diera a luz, y no me lo quisieron decir por si me perjudicaban al final terminé enterándome y no se como no me dio un pampurrio allí mismo, que tristeza más grande.

    Un besote grande y ánimo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es una papeleta que preferirías que no te tocara en la rifa. Mi hermana, con 33, sólo habia terminado una larguísima carrera de música, que era su vida y su alma. Era mi soprano favorita ! El cáncer se ceba especialmente el la gente joven, desgraciadamente. Un abrazo fuerte, muy fuerte

      Elimina
  3. ànims guapa, ets una gran dona, forta i amb molta energia... és una pena però seguim en la lluita sempre.
    Per cert! el pastís és preciós ;)
    Besos

    ResponElimina
  4. Gràcies per els ànims. Ara que l'angoixa deixa pas al record més assossegat i menys dolorós puc gaudir d'un poc de pau interior. La vida és molt cruel, algunes vegades.
    Però també és molt dolça i meravellosa, d'altres. Hem de saber veure el costat bo !! Muacc

    ResponElimina
  5. creo que nunca te lo he dicho, pero admiro muchísimo tu fortaleza, mi niña! eres una gran mujer!
    te mando un abrazo gigante...
    el bizcocho es un gran homenaje...¿me invitas a una tacita de esas??
    muaaaaaaaaaaaaas!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...