Jo és
sols menjaria d'aquestes coses a l'estiu.
La calor fa que tenguis més set que
gana moltes vegades.
L’entrada
anterior duia dues elaboracions més “modernes” ni ara ens toca dues de les clàssiques
de la cuina mallorquina: les coques de verdures.
La de la foto és una coca amb trampó amb un poc d'oli amb romaní.
El trampó és típic de l'estiu quan la calor escalfa Mallorca i la gastronomia s'adapta per fer plats que siguin refrescants i lleugers. La base d'aquests són les hortalitzes que tradicionalment es cultiven als horts familiars, i són productes de primeríssima qualitat
El trampó és típic de l'estiu quan la calor escalfa Mallorca i la gastronomia s'adapta per fer plats que siguin refrescants i lleugers. La base d'aquests són les hortalitzes que tradicionalment es cultiven als horts familiars, i són productes de primeríssima qualitat
Un bon plat de trampó i una llesca de pa ! |
Bona a tota hora !! |
Altra de les coques més conegudes és aquesta, la de verdures, bledes i sofrits, que podem fer, si volem, amb sadineta o amb arengada per damunt.
Ingredients verdura
- Un manat de bledes ben tendres i fresquesç
- Un manat grosset de sofrits
- Un manadet de julivert
- 3 o 4 tomàtigues ben madures i plenes
- alls, pebre bord, sal i oli
- Sardinetes o arengada (opcional)
Ingredients per la pasta
- Un tassonet i mig d'oli
- Un tassonet i mig de saïm
- 2 tassonets d'aigua
- I la farina que agafi.
Per fer la pasta hem de fondre un poc el saïm per poder mesclar-ho bé amb l'aigua i l'oli i poc poc afegim la farina i anam pastant fins que enguem una pasta llisa i que s'aferra a les mans.
Farem servir els motlles típics per fer les coques i podem posar paper.
La segona que volem fer és la Coca de pebres torrats.
Els pebres torrats, altre plat estiuenc! |
Ingredients per la pasta
- Una tasseta de cafè d’oli d’oliva.
- Una tasseta de cafè d’aigua.
- Un pessic de sal.
- Mitja cullaradeta petita de bicarbonat.
- La farina que es begui.
Ingredients verdura
- 4 pebres i 2 albergínies torrades, pelades i tallades en tires.
- 2 alls.
- Una cullerada de pebre bord.
- Mitja cullerada de pebre coent . (opcional)
- Sal, oli i pebre bo.
Elaboració.
Primer prepararem els pebres. Els torram al forn i embolicam amb paper de diari per poder pelar-los millor. Desprès els pebres, i les albergínies les tallam en tires i sense pell dins un bol, i ho tremparem amb oli d’oliva, sal, una mica de pebre bo, el pebre coent, el pebre bord i els dos alls talladets petits. Ho remenarem bé, perquè tot es mescli i ho tastarem per verificar que està al punt.
Encenem el forn a 220 graus.
Per fer la pasta abocarem l’oli i l’aigua dins un bowl, amb la sal i el bicarbonat. Anirem afegint farina i remenant poc a poc i després pastant fins aconseguir una massa homogènia. Estendre amb les mans a dins el motlle. I compondre les verdures damunt la pasta.
Enfornar. Passat una mitja hora, o fins que les trobeu ben rosses, els traurem del forn i podem tirar un raig generós d'oli d'oliva verge, i apunt per gaudir-les amb un trosset de formatge o una mica de meló, raïm o un tassonet de vi.
Com podeu veure, he posat dues receptes per fer la pasta: una amb saïm i una sense. Les dues són bones i podeu fer servir la que volgueu, el més important és que la coca vos quedi primeta i cruixent!!
Margalida
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada