dijous, 21 d’agost de 2014

Coca de verdura


Jo és sols menjaria d'aquestes coses a l'estiu. 
La calor fa que tenguis més set que gana moltes vegades.

L’entrada anterior duia dues elaboracions més “modernes” ni ara ens toca dues de les clàssiques de la cuina mallorquina: les coques de verdures.





La de la foto és una coca amb trampó amb un poc d'oli amb romaní. 
El trampó és típic de l'estiu quan la calor escalfa Mallorca i la gastronomia s'adapta per fer plats que siguin refrescants i lleugers. La base d'aquests són les hortalitzes que tradicionalment es cultiven als horts familiars, i són productes de primeríssima qualitat

Un bon plat de trampó i una llesca de pa ! 

La que vos vull proposar ara és la Coca de Verdura

Bona a tota hora !!
Altra de les coques més conegudes és aquesta, la de verdures, bledes i sofrits, que podem fer, si volem, amb sadineta o amb arengada per damunt. 

Ingredients verdura

  • Un manat de bledes ben tendres i fresquesç
  • Un manat grosset de sofrits
  • Un manadet de julivert
  • 3 o 4 tomàtigues ben madures i plenes
  • alls, pebre bord, sal i oli
  • Sardinetes o arengada (opcional)


Ingredients per la pasta
  • Un tassonet i mig d'oli
  • Un tassonet i mig de saïm
  • 2 tassonets d'aigua
  • I la farina que agafi.
Elaboració.

El primer és rentar i trinxar les bledes, els sofrits i el julivert. Mesclarem amb l'oli, la sal i el pebre bord i ho deixarem suar. A un altre plat tallam la tomàtiga a llesquetes ben fines. Rentam el peixet.

Per fer la pasta hem de fondre un poc el saïm per poder mesclar-ho bé amb l'aigua i l'oli i poc poc afegim la farina i anam pastant fins que enguem una pasta llisa i que s'aferra a les mans. 

Farem servir els motlles típics per fer les coques i podem posar paper.


La segona que volem fer és la Coca de pebres torrats.

Els pebres torrats, altre plat estiuenc!
Ingredients per la pasta
  • Una tasseta de cafè d’oli d’oliva.
  • Una tasseta de cafè d’aigua.
  • Un pessic de sal.
  • Mitja cullaradeta petita de bicarbonat.
  • La farina que es begui.
Ingredients verdura
  • 4 pebres i 2 albergínies torrades, pelades i tallades en tires.
  • 2 alls.
  • Una cullerada de pebre bord.
  • Mitja cullerada de pebre coent . (opcional)
  • Sal, oli i pebre bo.
Elaboració. 
Primer prepararem els pebres. Els torram al forn i embolicam amb paper de diari per poder pelar-los millor. Desprès els pebres, i les albergínies  les tallam en tires i sense pell dins un bol, i ho tremparem amb oli d’oliva, sal, una mica de pebre bo, el pebre coent, el pebre bord i els dos alls talladets petits. Ho remenarem bé, perquè tot es mescli i ho tastarem per verificar que està al punt.
Encenem el forn a 220 graus.
Per fer la pasta abocarem l’oli i l’aigua dins un bowl, amb la sal i el bicarbonat. Anirem afegint farina i remenant poc a poc i després pastant fins aconseguir una massa homogènia. Estendre amb les mans a dins el motlle. I compondre les verdures damunt la pasta.
Enfornar. Passat una mitja hora, o fins que les trobeu ben rosses, els traurem del forn i podem tirar un raig generós d'oli d'oliva verge, i apunt per gaudir-les amb un trosset de formatge o una mica de meló, raïm o un tassonet de vi.

Com podeu veure, he posat dues receptes per fer la pasta: una amb saïm i una sense. Les dues són bones i podeu fer servir la que volgueu, el més important és que la coca vos quedi primeta i cruixent!!
Margalida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...