dimarts, 11 d’agost del 2015

Son Boira

Els que ja heu visitat Coc-Korikó alguna vegada, ja sabeu que solem parlar dels ous de les gallines de Son Boira, dels productes eco, de l'alimentació sostenible, del Km0. No és un secret, per si encara no ho sabeu, aquestes gallines tan eixerides i tan alegres són les nostres protegides.

Estos son los huevos ecológicos de Son Boira! La foto está tomada del estante de una tienda de alimentos bio de Palma.
Son Boira és un projecte familiar, que varem iniciar en Joan i jo, a l'any 2000. En ell han crescut els nostres fills i s'han educat en aquestes creences. Però en dir familiar, no acaba aquí: el meu pare, en Miquel, es va implicar des de el primer moment i amb els temps, la meva germana, na Fani i els seus fills també. Més familiar és impossible!  
Fer un resum de tot el que hem fet seria molt complicat. El que vos puc assegurar és que cap sabíem res del camp, ni de les gallines i tot el que hem après és estudiant, investigant, demanat, i equivocant-nos moltes vegades. Hem sembrat arbres fruiters, hem fet hort, sembrat pastures, aromàtiques, hem posat bardisses, intentat millorar els hàbitats dels insectes beneficiosos; La tasca no acaba mai;

Araucarias marcan la entrada a la zona más cercana a la zona de envasado y gestión
Anochece en Son Boira

És fàcil criar gallines? No, no és senzill. Són animals ben curiosos, molt delicats quan són petits. Requereixen molta atenció, més que assegura-se de l'alimentació i l'aigua.

No está anestesiada!! Ji,JI
Gallina ecológica de la variadad Isa Brown

Han de tenir calç per la closca, les crestes vermelles i les plomes més llustroses perquè això és senyal de salut, han de tenir arena o terra per poder fer "banys" (són així, fan la croqueta per dins la terra per rentar-se les plomes i evitar les puces i altres paràsits), no volen renous estridents,... Ja veis, unes senyoretes! No sabia quines imatges triar, amb el vostre permís he fet un recull variat de les gallines alegres perquè els agafeu carinyo.
Si voleu podem posar el vostre nom al pròxim lot! Ja hem tengut: Margalides, Catalines, Francisques, Miqueles, Aines,...




Son Boira és centre de les nostres vides en molts de moments. Ja es sap que quan ets mig pagès, no es tenen vacances. Quan va bé, i quan va menys bé. És més que un negoci, és un univers. És el nostre petit món separat de les rutines de la ciutat: les gallines són animals, duen el seus ritmes i no les obligam a fer res (les animam amb bones paraules XD) i procuram que tothom sempre trobi un racó per fer el que vulgui: arreglar la bici, llegir un llibre, pintar, ioga, prendre un cafè i és clar tothom està convidat a cavar una estona per guanyar el berenar!



Esper que valoreu el sabor del ous de Son Boira, de les gallines més alegres del món !

                                                                   Margalida

Podeu trobar receptes amb els nostres ous aquí mateix:
Frittata de verdura al rosmarino
Uns ous especial
Un plat senzill
Truita de carabassó i sobrassada

I més informació de Son Boira a:
Son boira, ous ecològics.
Bienvenidos al nuevo curso.{Visita a la granja}

2 comentaris:

  1. Que bonito Margalida!!! A ver si un día nos invitas a visitar Son Boira y que Pepe haga fotos a estas preciosas gallinas. ;)
    Besitos guapaaa!!!

    ResponElimina
  2. Podéis subir Pepe y tu el día que queráis, ya tengo las chapetas preparadas!
    Es broma!! Cuando quéráis!
    Muacs
    Margalida

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...