dimarts, 4 d’agost del 2015

Pebres farcits de formatge {recepta freda}

Quines ganes de menjar amanides i coses que no cremin! Bonísimes són les cremes i els brous calents a l'hivern i ara sols de pensar-hi ja suam! Ara tot fresc, per favor!

20140827_151707
Pimuentos rellenos de queso y nueces
Avui tenim programa a "Del camp a la Mar", com altres dimarts. Esper que escolteu el programa de n'Aina Solano i tots el seus convidats (a Mallorca al dial 106.8 fm cada dimarts i dijous a les 19 h)
Ingredientes necesarios menos el queso que está en el frigorífico.
Ingredients per fer el pebres farcits
Si no podeu sentir-ho en directe, al web que vos he enllaçat trobareu també els programes a la carta. Podeu escoltar, si voleu, també el que varem parlar el dia de la cuina afrodisiaca, que també té el seu post! El tema del programa d'avui és el menjar fred.
La idea surt dels pebres de piquillo farcits, que són un plaer però més bons calents. Aquests pebres ens poden servir per fer l'aperitiu, per sopar, ja sabeu com van les coses i es poden menjar freds, fets del matí per la tarda. A casa sembram pebreres de padró i són tan generoses! Intentam agafar-los ben petits per menjar-los fegits, però a la que te descuides en trobes de ben grossets. Aquests són els que hem aprofitat per fer farcits, perquè ja no són tan gustosos com els petits.

Abundantes flores blancas de los pimientos
Pimiento de padrón casero

Ingredients

  • 12 o 14 Pebres de padró segons el tamany
  • 100 gr de formatge crema natural o amb sabor de roquefort
  • Unes nous capolades
  • Sal i pebre
  • Tabasco (opcional)
  • 1 ou per arrebossar, per suposat de Son Boira
  • Galleta picada, també de la nostra preferida, de Quely


Hem de treure les llavors per dalt als pebres sense espenyar-los, ha de quedar el "sac" sencer. Mesclam el formatge amb els els trocets d'anous i la sal i el pebre. Si vos agrada amb una xispa de coent, li podeu afegir un poc de tabasco. Amb una cullereta els anem omplint poc a poc, no és necessari que quedin molt plens perquè els hem d'arrebossar i coure.
Els banyam per ou batut i desprès els passam per la galeta picada. Es podem fregir. A mi m'agrada més fer-los al forn, perquè són més saludables, i menys greixosos. 

Huevos marrones en cartones
Huevos recién cogidos de Son Boira
El tema del programa, ens permet fer unes recomanacions sobre els ous, l'estiu i les altes temperatures:
  • El principal perill és la Salmonella, que provoca i vòmits. És perillosa en infants, i gent major i malats de càncer o sida, persones amb les defenses baixes.
  • Es recomana fer servir ous nets amb la data de consum preferent clara.
  • No sols són els ous els transmissors, el pollastre és igual de propagador de la malaltia. 
  • La cocció és el que garanteix l'eliminació de bacteris. Per això les maioneses no la poden garantir: a l'estiu és millor menjar-la de pot i no jugar amb la salut. Si és imprescindible, afegir llimona o vinagre i guardar dins el frigorífic fins que l'hagem de menjar. 
  • Les salses i els gelats tenen el mateix problema. O no duen cocció o no podem estar segurs que ha estat suficient. Hem de ser prudents. 
Però no és necessari renunciar al gust que passam de menjar una bona truita amb un bocí de pa amb oli: Una truita de verdures o una truita de carabassó amb sobrassada,... Quin plaer !

Esper que vos hagi agradat
                                                                 Margalida


2 comentaris:

  1. Muy sencillos y ricos, me encantan, besos

    ResponElimina
  2. ricos, ricos y facil de hacer.
    Me ha encantado tu bloc te espero esta semana con un post que va de fibras naturales para decorar, en elracodeldetall.blogspot.com

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...