Com podeu veure a la fotografia les flors són verdes i liles: bròquil i coliflor morada.
És una sopa molt acolorida i alegre, per tots els que ens agraden aquestes verdures d'hivern. Ho dic perquè tenc una amiga que no pot ni sentir-ne l'olor! Les colfloris, els bròquils, els romanescus,...agraden o generen odi.
A mi ja podeu veure que m'agraden de tots els colors, i aquestes morades són precioses !
Ingredients
Per el brou:
Un tros de gallina o de pollastre
Dos porros
Una ceba
Una pastanaga
Un nap
Un tros de carabassa
Branca d'api
Els submarins:
Brotets de bròquil i coliflor morada
Pernil Salat
Formatge tendre
Procediment
Per el brou: Ho posarem tot net i trossejat a la cassola i ho cobrirem amb aigua. Deixar bullir amb sal, unes bolletes de pebre bo i una branca d'api.
A mi m'agrada que vagi fent la seva feina poc a poc, ... Estic parlat del brou! Però també podeu fer servir l'olla a pressió. Segons el meu rellotge, necessitam més d'una hora per tenir un bon brou, millor hora i mitja i anirem llevant l'escuma.
Mentre rentarem els brotets de les floretes i un recipient de micro que es puguin tapar. Posarem les floretes dins i una quantitat d'aigua mínima, molt poqueta. Posarem al microones 4 minuts. traurem i comprovarem si està al nostre gust. No han d'estar fluixos, són els submarins de la sopa i han de tenir textura consistent. Si estan crus, els ficam un poc més al micro. Aquesta cocció ens assegura el color de les nostres flors, que si les bullíssim perdrien, sense cap dubte.
Quan tenim el brou i les flors cuites ja tenim els ingredients principals cuinats. Colam el brou i preparam les virutes de pernil i les boles de formatge.
Amb les verdures i el pollastre que ens han sobrat podem fer moltes coses: una crema, podem aprofitar el pollastre per un altre plat com una ensalada, o d'acompanyat d'una sopa o crema... No sé, Què vos puc dir? Mil coses..
Ja podem servir la nostra fantàstica sopa de brou amb flors, esper que vos agradi,
Observau el color tan fantàstic del submarins !
Margalida
Quan tenim el brou i les flors cuites ja tenim els ingredients principals cuinats. Colam el brou i preparam les virutes de pernil i les boles de formatge.
Amb les verdures i el pollastre que ens han sobrat podem fer moltes coses: una crema, podem aprofitar el pollastre per un altre plat com una ensalada, o d'acompanyat d'una sopa o crema... No sé, Què vos puc dir? Mil coses..
Ja podem servir la nostra fantàstica sopa de brou amb flors, esper que vos agradi,
Observau el color tan fantàstic del submarins ! |
Twittear
Me gusta mucho esta sopa. El color es importante, si entra por los ojos mejor que mejor. Además soy de a los que les gusta el brócoli.
ResponEliminaUn besote.