diumenge, 6 de juliol del 2014

Pintxo Sant Fermí


http://www.formulatv.com/noticias/15330/javier-solano-no-narrara-encierros-san-fermin/
                                Les festes de Sant Fermí, en Euskera Sanferminaksón una celebració de Pamplona, Iruña, capital de la Comunitat Foral de Navarra. Els actes festius comencen amb el llançament del "chupinazodes de el balcó de l'Ajuntament  a les 12 del migdia del 6 de juliol i acaben a les 24 h del 14 de juliol amb el "Pobre de mí", la cançó de comiat.


A casa per diferents motius som pro-Sant Fermí: tenim amics a Pamplona, un cunyat molt canyero que molts d'anys va organitzar els "encierros" del Bar España. També he de dir... per les festes no m'hi veuran per allí!! Quin desastre de gent ! Com Sant Joan a Ciutadella!!


Una ciutat tan preciosa, els carrers empedrats, Estafeta, el tram de Telefónica, totes les petites tasques per fer un vinet i un pintxo, o dos, o tres...
Avui per primera vegada aquest anys  es cantarà  per tres vegades, per demanar ajuda al sant,A San Fermín pedimos por ser nuestro patrón, nos guíe en el encierro dándonos su bendición. 
¡Viva San Fermín! ¡Viva!, Gora San Fermin! Gora!

Entzun, arren, San Fermin zu zaitugu patroi, zuzendu gure oinak entzierro hontan otoi. 
¡Viva San Fermín! ¡Viva!, Gora San Fermin! Gora !

I nosaltres, per demanar l'ajuda del sant hem preparat aquest pintxo:Ingredients: (per cada pintxo)  • Una llesca de pa d'anous
  • Una tomàtiga tallada a rodanxes de la mateixa gruixa
  • Rodanxes de mig advocat, de la mateixa gruixa.
  • Tonyina o bonítol
  • Maionesa per decorar

Podem untar el pa amb un poc de la mateixa maionesa  perquè el milfulles de tomàtiga i advocat quedi ben col·locat a sobre del pa .. 
Esper que vos agradi !!!


Bon profit,Margalida 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...