dilluns, 17 d’agost de 2015

Quiche de tomatitos de colores // Quitxe de tomàtigues de colors {recepta}

Avui tenim la recepta d'un pastís que ens pot servir per sopar a casa o per compartir d'aperitiu amb una canya, una copa de vi o aigua !
Hoy tenemos la receta de un pastel que nos puede servir para apañar una cena o para compartir en el aperitivo con una caña, una copa de vino o agua!


Una quitxe no és més que un pastís salat / Una quiche no es más que un pastel salado


Podem fer una pasta brisa (que és un moment, podeu consultar les quantitats segons el motlle perquè els ingredients no varien: 250 grams de farina rebosteria, 125 grams de mantega en pomada, 2 ous frescs de Son Boira, un pols de sal )
Però si tenim pressa o calor, o no ens va bé, sempre podem agafar el paquetet de pasta brisa del supermercat. Segur que teniu una marca que vos agrada més que les altres.
Podemos hacer una pasta brisa (tardaremos unos minutos, podéis consultar las cantidades según el molde porque los ingredientes no varían según esta proporción: 250 gr de haria de reposteria, 125 gr. de mantequilla en pomada, 2 huevos frescos y fantásticos de Son Boira y un soplo de sal)
Pero si tenemos prisa, o calor, o no nos va bien, siempre podemos ir a por un paquete de masa brisa de supermercado. Seguro que tenéis una marca que os gusta más.

Ingredientes                                                       / Ingredients 

1 paquete de pasta brisa                                 / 1 paquet de pasta brisa
1 cebolla grande                                             / 1 ceba gran
12 Tomatitos cherry de colorines                   / 12 tomàtigues cherry de color variats
Queso del que más os guste a trocitos o rayado / Formatge del que més vos agradi, a trossets petits. (emmental, gruyere, gorgonzola, manxeg, maonès,...)
4 huevos ( de Son Boira)                                 / 4 ous ( de Son Boira, faltaria més )
100 gr de nata o leche evaporada                     / 100 gr de nata líquida o llet evaporada.
Aceite de oliva                                                  / Oli d'oliva
Sal, azúcar y pimienta                                       /Sal, sucre  i pebre bo
Los tomates pequeños los podemos encontrar en muchas variedades y colores

Estiram la pasta i retallam segons la mida del motlle. La posam dins amb el paper de forn perquè no s'aferri, pujam bé  les voreres. Picam amb una forqueta així no infla la pasta i tornam tapar amb paper. Podem posar uns ciurons crus o les boletes de porcellana . Amb el forn que hem encalentit  a 180º , enfornam  15 minuts. 

Estiramos la pasta y recortamos segun la medida del molde. La podemos dejar dentro del papel de horno para que no se pegue. Subimos bien la pasta por los bordes del molde. Pinchamos con un tenedor para que no se hinche y la volvemos a tapar con un papel de horno. Podemos poner garbanzos secos o esas bolitas de porcelana que venden con 
al finalidad. Con el horno calentito a 180º, la cocemos unos 15 minutos
Pelam i trinxam la ceba ben fina. A dins una paella amb oli la sofregim a foc mig uns 10 minuts. Afegim el sucre i li deixam 4 minuts més. Ara ja podem batre els nostres fabulosos ous, mesclam amb la nata ( o llet evaporada opció amb menys greix), sal i pebre bo i la ceba. Abocam sobre la pasta. Col·locam els tomatiguetes cherry tallades pel mig i repartim el formatge.Pelamos y cortamos la cebolla muy finita y dentro de una satén la sofreimos a fuego medio unos 10 minutos. Añadimos sal y azúcar y lo dejamos 4 minutos más. Ahora  podemos batir nuestro huevos y mezclar la nata (o la leche evaporada, una opción menos grasa), la sal y la pimienta. También la cebolla pochada. Lo ponemos dentro de la pasta y colocamos los tomatillos partidos por la mitad y repartimos el queso.
Ya sólo nos queda un rato de horno, 180º a media altura, unos 25 minutos o hasta que esté al punto. Pincharemos para estar seguros

I ja sols ens queda un ratet de forn a 180º, altura mitja, uns 25 minuts o fins que el farcit estigui fet. La picarem per estar segurs.
Boníssim !!!
Margalida
Otras opciones que os pueden interesar con huevos:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...