dilluns, 13 de maig del 2013

Truita de verdures



Avui mateix ho parlaven a la taula, el temps que feiem el cafè, amb gent que és dedica al blogs de cuina. Comentaven de que hi ha vegades que la gent pensa que just fan aquestes coses que publiquen als blogs o als webs i que mengen sempre de "delicatessen", de postres o de porcions de fotografia perfecta.
El coc-korikó com realment, és més un sac on tot hi cap, tan podem fer una recepta per un concurs o per un repte i un plat de diari; una manualitat per fer amb els nins o una tasca fina per mans delicades o amb més habilitats. (I les fotografies és un tema que està pendent, perquè el que veis sempre és el millor de tres milions de fotos per fer un post , no tenc futur... xD)





Per tot això i perquè m'agrada, avui dinarem de una senzilla i ben sana truita de verduretes de temporada i que quedi clar de temporada.

Des de el punt de vista de la terra és molt important 
que sigui de temporada. En qüestió de gust no
hi ha comparació. De cost, de procedència....




Ingredients:

Una grapada de faves tendres, primetes. Trinxadetes fines.


Uns brots de bròcoli, separats en brots petitons, en branquillons petits.


Un mesclat de bolets: els meus preferits són els

shiitakes ( *) i però els xampinyons també van
bé i per aquest plat són perfectes.

I ous. Ja podeu imaginar que no són ous de qualsevol banda... són de les nostres estimades i benvolgudes gallines de Son Boira, que fan els ous millors del món (ho dic jo, és amor de

mare i ho heu de disculpar)

 







Podem sofregir les faves trinxades i  els arbrets petits de brócoli amb una micona d'oli d'oliva i un pols de sal i pebre bo, a poc foc. 


Després de 10 minutets afegim els bolets trinxadets, nets i giram amb calma uns 15 minuts més.


Mentre podem anar remenat els ous: 6, 8 ,.. jo cont 2 ous per persona. Afegim un poquet de sal i seguim remenant.
Quan les verduretes ja estan "al dente" podem mesclar els ous. I ara ve la part d'habilitat:
Si hi ha prou verdures i teniu manya podreu formar una truita fina. Si les verdures no queden ben agrupades i no qualla se romprà quan doneu la volta i tendreu un "revoltillo" de verduretes de temporada, igual de bo.





                                                                   Margalida


 ( *) Lentinula edodes, coneguda com "xiitake" és un dels fongs medicinals àmpliament utilitzats en Orient. L'activitat antitumoral dels extractes d'aquest fong ha estat demostrada en animals i humans. Aquesta activitat es basa en un augment de la immunitat i també en un efecte tòxic directe i selectiu cap a les cèl lules canceroses. En concret, els extractes aquosos de Shiitake han demostrat un efecte inhibidor directe en la proliferació de cèl lules canceroses humanes in vitro.
Altres importants propietats del fong Shiitake són les antimicrobianes.S'ha publicat un estudi, que va demostrar que xiitake actuava com antibacterià i antifúngic.Aquesta capacitat és molt rellevant en el context de les malalties oportunistes, que s'estableixen com a conseqüència d'un sistema immunitari deficient.
http://www.hortetdelbaix.com/



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...