dissabte, 8 de novembre del 2014

Fideus amb ametlles


Fideus orientals


Els fideus orientals són una bona manera de menjar moltes verdures de forma diferent. Amb una base comú, fideus i salsa de soja es pot experimentar amb molts ingredients fins aconseguir la vostra recepta personalitzada.

Avui preparam una versió de tardor, amb xampinyons, ceba i pebre vermell. En aquest cas els fideus d'ou combinen millor que els fideus d'arròs, més propis per receptes amb brou.







Ingredients


    • 1 paquet de fideus d'ou, uns 250 gr
    • 1 pitera mitjana de pollastre (o gall d'indi)
    • 50 gr d'ametlles crues pelades
    • 1 pebre vermell mitjà
    • 1 ceba (o ceba tendra, segons preferència) 
    • 250 gr de xampinyons frescs
    • 250 gr de carabassó 
    • salsa de soja
    • sal i pebre

Preparació

En primer lloc fregirem les ametlles en una paella amb tres o quatre cullerades d'oli. S'ha d'anar amb cura perquè les ametlles es cremen de seguida. Un cop estan llestes es reserven en un plat apart. 

A continuació tallarem la pitera de pollastre en tires, per dorar-les a continuació en una paella amb sal i pebre bo. 


La resta d'ingredients de verdures, la ceba, pebre vermell, xampinyons i carabassó, els tallarem en tires de diferent gruix per garantir la seva cocció, i els anirem sofregint en l'ordre descrit afegint un ingredient cada vegada. Quan les verdures estiguin cuites afegirem el pollastre i salsa de soja al gust. A continuació afegim les ametlles reservades prèviament i anirem barrejant de tant en tant per a que tots els ingredients es mesclin i uneixin amb la salsa de soja.

Mentre acaba d'enllestir-se, posem a bullir 500ml d'aigua. Quan estigui bullint afegim els fideus i els deixem coure 4 o 5 minuts (consultar el mètode de cocció en l'envàs) i retirem.


Per acabar els nostres fideus mesclam en una olla els fideus i el preparat de verdures, barrejant per a que la salsa de soja quedi absorbida pels fideus. Així ja tindrem llests els fideus, amb quantitat suficient per 3 o 4 persones.





Els fideus orientals son molt fàcils de fer, i amb una base comuna poden sorgir múltiples variants que permeten consumir verdures diferents de forma original. Una altra recepta molt interessant s'aconsegueix amb llom de porc i bròquil.


Margalida





5 comentaris:

  1. Que buena receta, da gusto de verla y muy saludable.Bsss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Doris !! Me alegro de que te gusten, de sabor está, mmmmmn

      Elimina
  2. Esta versión no la he probado Marga pero sí probé otra y doy fe que te salen muy ricos. Un besote.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Somos un "poco" de pasta... Se nota?? Con 3 hijos que comen como si fueran 10, la pasta da mucho juego ;)

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...