dilluns, 17 d’agost de 2015

Coca de carabassó i formatge de cabra


Tens el gust de presentar-vos una nova coca. Tota la tribu teniem un sopar a la fresca i ens havíem compromès a dur una coca amb trempó (podeu fer servir la mateixa pasta que per aquesta). Es veu que varem emprar una llauna de coca més petita i ens va sobrar massa. Ja que teniem el forn encès, amb el que costa encendrer-lo a l'estiu, varem fer aquesta coca de carabassó i formatge de cabra

Una improvisació molt encertada! No sempre passa...

Les mesures del ingredients són per fer una coca de mida regular, la de tot el motlle; no una mini coca com la nostra XD

Ingredients

  • 100 gr d'oli d'oliva DO oli de Mallorca, com el d'Aubosassa
  • 1/2 tassó de cervesa (uns 120-130 ml), una bona artesana com la de blat de Beer Lovers
  • 350 gr (pot ser un poc més o un poc menys) de farina, jo faig servir blat ecològic; una farina comú és suficient.
  • 1 polsim de sal
  • 2 carabassons molt tendres
  • 200 gr de formatge de cabra
  • 1 tallada de cuixot un poc guixat per fer els petits daus
  • Un raig d'oli per trempar el carabassó
  • Sal i pebre
El formatge es fon i el carabassó perd part de la seva humitat

Els primers quatre ingredients són per la massa. És molt senzilla: tot a un bowl i pastar. És ràpid i no necessitarem cap tipus d'estri més que les mans. Primer el líquid i la farina poc poc.
Els últims cinc ingredients són per el farciment: primer trinxarem els carabassins. Jo he fet servir un spirelli
Aviat no m'hi cabran als calaixos, totes aquestes coses!!
Amb aquesta meravella pots tallar les verdures en forma de tallarines, mes primes o més gruixades. La vaig dur de la última excursió a Barcelona, de la visita obligada a Gadgets Cuina. No és ni molt manco necessari, podem tallar els carabassons en fines rodanxes i la coca serà exactament igual de deliciosa! Quan ja hem tallat els carabassons els posam l'oli, la sal i el pebre (poca sal, pensau que hi ha cuixot). Ara podem fer daus ben petitons del cuixot.

En aquest moment podeu encendre el forn perquè es comenci a encalentir: 200º- 220º segons la velocitat del vostre forn. Dalt i baix.
Ja arribam al moment de formar la coca: Untau la llauna amb un poc d'oli o senzillament posau paper de forn com faig jo. Estirau la massa amb les mans, ben estirada, ha de quedar fineta. Escampau els fils de carabassó i les rodanxes de formatge de cabra i els daus del cuixot. Enfornau una mitja hora. Vigilau passat aquest temps: les vores de la coca han de tenir color i si les picau, han d'estar cruixents. No és una coca molt humida i la part central també serà cuita!

Sabor muy agradable, pero si no os gusta el queso de cabra podéis sustituirlo

Esper que la faceu i passeu tan de gust com nosaltres en menjar-la!!

                                                                      Margalida

Més receptes semblants, de Mallorca:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...