Tens el gust de presentar-vos una nova coca. Tota la tribu teniem un sopar a la fresca i ens havíem compromès a dur una coca amb trempó (podeu fer servir la mateixa pasta que per aquesta). Es veu que varem emprar una llauna de coca més petita i ens va sobrar massa. Ja que teniem el forn encès, amb el que costa encendrer-lo a l'estiu, varem fer aquesta coca de carabassó i formatge de cabra
Una improvisació molt encertada! No sempre passa... |
Les mesures del ingredients són per fer una coca de mida regular, la de tot el motlle; no una mini coca com la nostra XD
Ingredients
- 100 gr d'oli d'oliva DO oli de Mallorca, com el d'Aubosassa
- 1/2 tassó de cervesa (uns 120-130 ml), una bona artesana com la de blat de Beer Lovers
- 350 gr (pot ser un poc més o un poc menys) de farina, jo faig servir blat ecològic; una farina comú és suficient.
- 1 polsim de sal
- 2 carabassons molt tendres
- 200 gr de formatge de cabra
- 1 tallada de cuixot un poc guixat per fer els petits daus
- Un raig d'oli per trempar el carabassó
- Sal i pebre
El formatge es fon i el carabassó perd part de la seva humitat |
Els primers quatre ingredients són per la massa. És molt senzilla: tot a un bowl i pastar. És ràpid i no necessitarem cap tipus d'estri més que les mans. Primer el líquid i la farina poc poc.
Els últims cinc ingredients són per el farciment: primer trinxarem els carabassins. Jo he fet servir un spirelli
Aviat no m'hi cabran als calaixos, totes aquestes coses!! |
Amb aquesta meravella pots tallar les verdures en forma de tallarines, mes primes o més gruixades. La vaig dur de la última excursió a Barcelona, de la visita obligada a Gadgets Cuina. No és ni molt manco necessari, podem tallar els carabassons en fines rodanxes i la coca serà exactament igual de deliciosa! Quan ja hem tallat els carabassons els posam l'oli, la sal i el pebre (poca sal, pensau que hi ha cuixot). Ara podem fer daus ben petitons del cuixot.
En aquest moment podeu encendre el forn perquè es comenci a encalentir: 200º- 220º segons la velocitat del vostre forn. Dalt i baix.
Ja arribam al moment de formar la coca: Untau la llauna amb un poc d'oli o senzillament posau paper de forn com faig jo. Estirau la massa amb les mans, ben estirada, ha de quedar fineta. Escampau els fils de carabassó i les rodanxes de formatge de cabra i els daus del cuixot. Enfornau una mitja hora. Vigilau passat aquest temps: les vores de la coca han de tenir color i si les picau, han d'estar cruixents. No és una coca molt humida i la part central també serà cuita!
Sabor muy agradable, pero si no os gusta el queso de cabra podéis sustituirlo |
Esper que la faceu i passeu tan de gust com nosaltres en menjar-la!!
Margalida
Twittear
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada