divendres, 21 de novembre del 2014

Rotllets de primavera


Ara que s'acosta l'hivern es hora de canviar les verdures de temporada. Avui ensenyam una recepta molt senzilla i entretinguda per introduir la col i el pastanagó a la dieta de tardor.


El rotlle de primavera o txun kun és un rotllo elaborat amb pasta i farcit de diferents verdures picades a l'estil juliana i una mica de carn picada. Tradicionalment, els rotllos de primavera formen part de la festa del cap d'any xinès, que se sol celebrar cada any quan s'acosta la primavera


Els rotllos són perfectes tan d'aperitiu com de primer plat, i cuinats al forn enlloc de fregits contenen menys greix i són més saludables.



Rollo de primavera




Ingredients

    • 200gr de carn picada
    • 2 pastanagues
    • 1 ceba tendre 
    • 100gr de brots de soja (opcional)
    • 1/2 pebre vermell
    • 8 fulles de massa filo
    • Salsa de soja
    • Oli de sèsam 
    • Oli d'oliva 


Rollo de primavera


Preparació

Tallam les verdures en juliana i les reservem per separat. Per a que quedi cada ingredient ben cuit els anirem cuinant de un en un. Així, en un Wok o una paella, afegim tres cullerades d'oli, quan estigui ben calent afegim la col i la ceba. Anem barrejant cada pocs minuts fins que les verdures quedin al dent , una mica cruixents (s'acabaran de cuinar al forn o fregidora quan el rotllo estigui acabat)


Quan estiguin quasi llestes afegim al wok una cullerada de salsa de soja i unes gotetes d'oli de sèsam. remenam uns segons i retiram del foc.


Seguim el mateix procés amb el pebre i la pastanaga, cadascun per separat. 


Després, tornant a posar oli al wok incorporem la carn picada. Aquesta pot ser de vedella, porc o pollastre, o inclús no portar-ne, i passar a ser uns rotllos vegetals. Cuinem la carn a foc alt per a que quedi dorada, afegim els brots de soja, les cullerades de salsa de soja i l'oli de sèsam, i anam barrejant uns minuts.


Afegim ara al wok la resta de les verdures ja cuinades per a que tots els sabors es quedin units, un o dos minuts.


Ara el farcit ja està preparat. Esperem una estona a que es refredi i preparem les fulles de massa filo.  Agafam la primera i la estem a la taula. A continuació, com ensenyen les imatges inferiors, col·loquem una quantitat de farcit al centre i anam plegant fins aconseguir un rotlle tancat.


Quan els rotlles estiguin acabats es col·loquen a una safata de forn i es cuinen a 180ºC uns 10 minuts, o fregits en un o dos minuts.


En cas de fer-se al forn, un toc per a que quedin brillants es pintar-los amb una mica d'ou.




Rollo de primavera



 




I això es tot, una recepta fàcil i ràpida que introdueix les verdures de temporada a la nostra dieta. Es poden combinar amb salsa de soja o salsa agridulce, o menjar sols, que estan molt bons!



Margalida


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...