La primera edició de "Van Van. Mercat Gastronòmada" té lloc els
dies 19, 20, 21, 23 i 24 de setembre al Parc de la Ciutadella,
enmarcat dins les Festes de la Mercè de Barcelona.
Durant cinc dies, el parc s'omplirà de furgonetes i rulots de menjar
(food truck) on cuiners de deu nacionalitats oferiran als visitants una àmplia oferta de cuina de qualitat, saludable i a preus assequibles.
Durante cinco dias, el parque se llenará de furgonetas y roulotes de comida (los food truck) donde cocineros de diez nacionalidades ofrecerán a los visitantes una amplia oferta de cocina de calidad, saludable y a precios asequibles.
Mercado gastronóma en Barcelona VAN-VAN |
Aquest projecte vol reivindicar l'ús col·lectiu de l'espai públic
com una forma de celebrar i compartir a través d'un bon menjar.
Una apropiació cívica del carrer que converteix places i
parcs en un gran menjador.
Per fer-ho, el mercat "Van Van. Mercat Gastronòmada" recupera referents de la cultura gastronòmica autòctona i els combina amb altres moviments internacionals d'èxit que donen protagonisme a la gastronomia de carrer, el Truck Food i els Food Courts o Hawker Centers.
Este proyecto quiere reinvindicar el uso colectivo del espacio público para celebrar y compartir atraves de una buena comida. Una apropiación cívica de la calle que convierte plazas y parques en un gran comedor. El "Van Van. Mercat Gastronòmada" recupera los referentes de la cultura gastronómica autóctona y los combina con otros movientos internacionales de éxito de la gastronomia callejera: Truck Food i els Food Courts o Hawker Centers.
Cada uno de los vehículos prepara sus elaboraciones especiales.
El "Truck Food" utilitza caravanes o vehicles adaptats per a servir a peu de carrer una oferta de menjar basada en la proximitat i la qualitat.
Aquesta activitat originaria dels Estats Units ha capgirat
la imatge associada tradicionalment al menjar de carrer per
consolidar-se com un moviment cultural de projecte internacional
vinculat a les propostes d'oci metropolità més exitoses de ciutats
com Londres, Copenhague, París o Berlín.
El "Truck Food" utiliza caravanas o vehículos adaptados para servir a pie de calle una oferta de comida basada en la proximidad y la calidad. Esta actividad originaria de los Estados Unidos ha revolucionado la imagen asociada a la comida callejera, consolidándola como un movimiento cultural de proyección internacional con éxito en Londres, Copenague, París o Berlín.
Comida mexicana, oriental, hamburguesas, postres,... Elegir y comer |
És la primera vegada que un mercat d'aquestes característiques
se celebra a Barcelona, i per a l'ocasió comptarà amb
la participació d'un comboi de 22 vehicles que a més de
servir com a espai de cuina i punt de venda, configuraran
una posada en escena del valor propi.
El "Van Van. Mercat Gastronòmada" és un projecte que neix a
Barcelona amb caràcter nòmada i voluntat d'intinerar
per tot el territori català.
Son propuestas que triunfan en otros países y se introducen con fuerza en España |
En resum, es tracta d'una proposta:
Cultural. Reivindica la dimensió cultural i col·lectiva del menjar. Retorn a l'escala humana, producció personalitzada i no industrialitzada, tornant al caràcter artesà de la cuina. Supressió d'intermediaris, contacte directe amb el cuiner amb productes frescs i servei personalitzat.
Saludable i de qualitat. Cuina saludable, diversa i de qualitat. Elaboracions senzilles amb immediatesa i productes frescs com a valor.
Compartir espacio, ambiente festivo, todo invita a pasar un buen rato. |
Verda. És una acció lleugera, amb poc impacte ambiental que reivindica el menjar de proximitat i el Km 0.
De Ciutat. Reivindica l'ús de l'espai públic també per menjar, com a forma de fer ciutat. No hi ha millor indicador de vitalitat urbana que la intensitat amb la que es gaudeix de l'espai públic.
Los colores y decoraciones de los food trucks los hacen atractivos |
Innovadora. Per la seva naturalesa i perquè mai s'ha plantejat un esdeveniment així al nostre país.
Dinamitzadora. Genera activitat econòmica, funciona com a incubadora de projectes de restauració i pot tenir afectes positius en l'entorn.
Plano de la disposicón de mesas y zonas de comida, perfectamente organizado |
Assequible i popular. Democratitza l'acte de menjar. Per la seva accessibilitat l'Street Food pot ajudar a popularitzar determinades propostes a cuines poc conegudes.
Apoyarse en estructuras rústicas, favorece el aspecto campestre, de relax sin salir de la ciudad |
Platos i contenedores de alimentos de un solo uso. Porciones para llevar en una mano. |
Entre tanta innovación, no debemos olvidar los clásicos perritos calientes, tan sufridos y tan ricos! |
Margalida
Quieres Twittear?
Una propuesta increíble y muy cultural. Me gustan todos los tipos de cultura, pero esta más, no sé porque. Un besote, Marga.
ResponEliminaGracias, José Antonio, me alegro de que te haya gustado. A la próxima hacemos una excursión organizada y nos plantamos allí!
ResponElimina