No sé si aquest plat el podem considerar un primer o un segon...A casa ens agrada tant que sempre és plat únic!!
El cuscús és un plat tradicional d'Argèlia i Marroc fet de sèmola de blat (antigament estava fet de petites miques de pa).
El nom àrab —كسكس kuskus, es considera plat principal en molts dels pobles del nord d'Àfrica i en algunes families el cuinen cada dia.
El cuscús és un aliment que consisteix en grans de sèmola de blat de mida mitjana d'un mil·límetre de diàmetre (després de cuit).
És evident que un bon cuscús de xot i ciurons i verdures, fet en cuscussera, és un menjar complet i plat únic.
Però aquest que he fet jo, es per menjar fred o tebi, segons el gust.
Ingredients:
- Uns 250 gr de cuscús i la proporció d'aigua.
- Panses i pinyons.
- 4 Cuixes de pollastres sense os.
- 4 rodanxes de pinya de pot. (millor si és natural)
- Daus de formatge suau (un mallorquí semi,... )
- Un brot d'herba-sana
- El curry!! Si n'han de menjar els nins el podeu posar més dolç.
El primer que feim és seguir el procediment de cocció del cuscús segons indica el fabricant,.. Estam parlant de cuscús mig-cuit.
Mentre, sofregim les cuixes de pollastre, les rodanxes de pinya tot a trocets, i els pinyons.
Dins la mateixa cassola que hem fet el cuscús, mesclam el pollastre, la pinya, els pinyons, les panses, el formatge i un raig d'oli d'oliva i un polsim generòs de curry i remenam per mesclar bé tots els ingredients.
Ja al moment de servir, trinxam el brot tendre d'herba-sana que agafam de casa i també l'incorporam. Li dona un punt aromàtic i de frescor molt agradable !
Margalida
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada