De tots els aromes que surten de la cuina, la
del pa és especial. Fer el nostre pa a casa no és difícil, però a
poc que passegeu per blogs i pàgines de cuina veureu que és un art.
Ingredients :
- 200 gr d’aigua
- 75 ml de nata
- 5 gr de sal
- 10 gr de mantega
- 10 gr de mel
- 1 cullerada de pol·len
- 15 gr de llevat de forner
- 250 gr de farina de força
- 300 gr de farina blanca d’espelta
- 130 gr de massa mare
És una recepta adaptada del pa d'amiga de n'Auro. |
Procediment (amb thermomix)
Mesclar al tassó l'aigua, la nata, el
pol·len, la mantega i la mel.
Programar 1 minut 37º- vl 2.
Després hi afegim el llevat i mesclam
a vl 6 uns segons.
Ara ja podem ficar la farina i pastar
a vl "espiga" 2 minuts.
Afegir la massa mare i les llavors de
rosella.
"Espiga" 5 minuts i abans de que acabi posam la sal.
Feim el primer llevat, dins la mateixa
màquina.
Quan veim que ha llevat, treim el pastó i el partim en tres bocins.
De cada bocí feim un “caragol” i el col·locam dins
el motlle .
Feim el segon llevat.
Preencalentim el forn a 220º i el
baixam a 200º en ficar el pa. Estarà cuit en 25 – 35 minuts.
Tallar quan estigui fred i BON PROFIT
!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada