dimarts, 16 d’abril del 2013

Pa de motlle amb mel, pol·len i llavors de rosella


De tots els aromes que surten de la cuina, la del pa és especial. Fer el nostre pa a casa no és difícil, però a poc que passegeu per blogs i pàgines de cuina veureu que és un art.


http://sugg-r.blogspot.com.es/2012/01/pan-de-centeno-y-tapenade.html
Pan de centeno y tapenade by Rosilet
La nostra amiga, na Rosilet, és una gran fornera de pa; ho podeu comprovar al seu blog personal. Jo soc la seva deixeble: ja veurem quina nota em posa !!!!

Ingredients :


  • 200 gr d’aigua
  • 75 ml de nata
  • 5 gr de sal
  • 10 gr de mantega
  • 10 gr de mel
  • 1 cullerada de pol·len
  • 15 gr de llevat de forner
  • 250 gr de farina de força
  • 300 gr de farina blanca d’espelta
  • 130 gr de massa mare


Pa de motlle
És una recepta adaptada del pa d'amiga de n'Auro.


Procediment (amb thermomix)


Mesclar al tassó l'aigua, la nata, el pol·len, la mantega i la mel. 
Programar 1 minut 37º- vl 2.

Després hi afegim el llevat i mesclam a vl 6 uns segons.

Ara ja podem ficar la farina i pastar a vl "espiga" 2 minuts.

Afegir la massa mare i les llavors de rosella. 
"Espiga" 5 minuts i abans de que acabi posam la sal.

Feim el primer llevat, dins la mateixa màquina.

Quan veim que ha llevat, treim el pastó i el partim en tres bocins. 
De cada bocí feim un “caragol” i el col·locam dins el motlle .
Feim el segon llevat.
Preencalentim el forn a 220º i el baixam a 200º en ficar el pa. Estarà cuit en 25 – 35 minuts.
Tallar quan estigui fred i BON PROFIT !!!


Margalida

Altres receptes que et poden interessar:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...