dimarts, 7 d’abril del 2015

Salmó cruixent amb te verd


Avui farem una recepta molt ràpida i senzilla que encantarà inclús als petits de la casa.

Havíeu pensat alguna vegada combinar salmó amb una bosseta de te? Sabíeu que l’arròs es pot coure amb llet de coco per a que quedi més gustós? Heu cuinat alguna vegada la pell del salmó per a que quedi cruixent com un Snack?

Amb aquesta recepta donarem resposta a tots aquests interrogants presentant aquesta fantàstica recepta extreta del super cuiner Jamie Oliver!

Receta de salmón con te verde


Ingredients
4 porcions de salmó tallat en tires de 4cm d’ample, aproximadament
Una llauna de llet de coco
300g d’arròs aproximadament (una mesura de llauna)
Aigua
Dues bosses de te
Llimona
Sal gruixuda
Julivert

Procediment
Escollim una superfície, com una post de tallar, i posam el contingut de les bosses de te repartir uniformement, afegim sal i pebre al gust. Podeu utilitzar el te que preferiu, en aquest cas varem utilitzar te verd amb aroma de mango, que li va donar un toc tropical a la recepta.
A continuació agafem les tires de salmó humides amb el suc de la llimona i les anem rodant per sobre la post, fins que totes les cares quedin impregnades de la barreja.

Un cop llestes les quatre tires posam una paella al foc amb un poquet d’oli i les col·loquem a sobre. Per a que no es facin malbé es millor no girar-les en excés, cada cara 1 minut les deixarà perfectes.

Ara que ja tenim el salmó preparant-se, comencem a fer l’arròs. Agafau una olla mitjana, de base ample si pot ser, i aboqueu la llauna de llet de coco. Ara amb la llauna buida, ompliu-la d’arròs i afegiu-lo a l’olla. Finalment, afegiu una altra mesura d’aigua amb la mateixa llauna. Amb aquesta proporció de dos mesures de líquid per una d’arròs ens quedarà un arròs perfecte!

Un últim detall que podeu afegir a l’olla es col·locar mitja llimona al centre, per a que s’impregni de cítric també.

Mentrestant no perdem de vista el salmó, que un cop estigui daurat per tots els seus costats podem retirar del foc. Amb molt de compte separam la pell de cada porció i la torneu a col·locar al foc. Una de les cares de la pell està cruixent, ara es tracta de daurar l’altra cara, que amb la capa de greix pròpia del salmó quedarà molt cruixent.

Deixam l’arròs a foc mig-baix fins que els grans estiguin cuits i la major part del líquid s’hagi evaporat.

Un cop tenim ja tots els focs apagats sols falta afegir el salmó a l’olla de l’arròs, incorporar unes fulles de julivert i les pells cruixents.

I així en uns 30 minuts tenim un plat molt equilibrat i gustós que sense espines ni óssos serà molt fàcil de menjar per tota la família.

Receta de salmón con te verde

Margalida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...