Avui farem una recepta molt ràpida i senzilla
que encantarà inclús als petits de la casa.
Havíeu pensat alguna vegada combinar salmó amb
una bosseta de te? Sabíeu que l’arròs es pot coure amb llet de coco per a que
quedi més gustós? Heu cuinat alguna vegada la pell del salmó per a que quedi
cruixent com un Snack?
Amb aquesta recepta donarem resposta a tots
aquests interrogants presentant aquesta fantàstica recepta extreta del super
cuiner Jamie Oliver!
Ingredients
4 porcions de salmó
tallat en tires de 4cm d’ample, aproximadament
Una llauna de llet de coco
300g d’arròs aproximadament (una mesura de
llauna)
Aigua
Dues bosses de te
Llimona
Sal gruixuda
Julivert
Procediment
Escollim
una superfície, com una post de tallar, i posam el contingut de les bosses de
te repartir uniformement, afegim sal i pebre al gust. Podeu utilitzar el te que
preferiu, en aquest cas varem utilitzar te verd amb aroma de mango, que li va
donar un toc tropical a la recepta.
A
continuació agafem les tires de salmó humides amb el suc de la llimona i les anem rodant per sobre la post, fins
que totes les cares quedin impregnades de la barreja.
Un
cop llestes les quatre tires posam una paella al foc amb un poquet d’oli i les
col·loquem a sobre. Per a que no es facin malbé es millor no girar-les en
excés, cada cara 1 minut les deixarà perfectes.
Ara
que ja tenim el salmó preparant-se, comencem a fer l’arròs. Agafau una olla
mitjana, de base ample si pot ser, i aboqueu la llauna de llet de coco. Ara amb
la llauna buida, ompliu-la d’arròs i afegiu-lo a l’olla. Finalment, afegiu una
altra mesura d’aigua amb la mateixa llauna. Amb aquesta proporció de dos
mesures de líquid per una d’arròs ens quedarà un arròs perfecte!
Un
últim detall que podeu afegir a l’olla es col·locar mitja llimona al centre,
per a que s’impregni de cítric també.
Mentrestant
no perdem de vista el salmó, que un cop estigui daurat per tots els seus
costats podem retirar del foc. Amb molt de compte separam la pell de cada
porció i la torneu a col·locar al foc. Una de les cares de la pell està
cruixent, ara es tracta de daurar l’altra cara, que amb la capa de greix pròpia
del salmó quedarà molt cruixent.
Deixam
l’arròs a foc mig-baix fins que els grans estiguin cuits i la major part del
líquid s’hagi evaporat.
Un
cop tenim ja tots els focs apagats sols falta afegir el salmó a l’olla de l’arròs,
incorporar unes fulles de julivert i les pells cruixents.
I
així en uns 30 minuts tenim un plat molt equilibrat i gustós que sense espines ni óssos
serà molt fàcil de menjar per tota la família.
Margalida
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada