dimarts, 15 de maig de 2012

Fresas con chocolate // Maduixes amb xocolata

Un dia una dolça maduixa anava caminant pel camp i ,.... NOOOOO no és un conte !!! Un altre dia vos contaré una història (en tenc una de pensada, de gallines, per suposat) i serà un conte especial.

Un día, una dulce fresa iba caminando por el campo y, .... Nooooo no es un cuento !!! Otro día os contaré una historia (tengo una en mi cabeza, de gallinas , por supuesto ) y será un cuento especial
Maduixes
Una fresa madura, roja, con una goteo constante de chocolate negro, ¡Un sueño!

Però avui ens trobam perquè és la setmana de la MADUIXA !!!!
Què bones que són aquestes petites fruites sucoses i vermelles,...Amb nata, amb sucre, amb mel, soles i amb xocolata.

Bé, hem de començar, mans netes, estris ,.... i la joguina nova: un termòmetre per a xocolata,... Ainnnsss. Vaig fer un curs d'atemperat de xocolata i vaig decidir que era imprescindible !!!!!    :)

El primer que hem de fer és fondre, al bany maria, la proporció adequada de xocolata negra i mantega de cacau i assegurar-nos de que arriba a la temperatura uns 55-60 graus.

Pero hoy nos encontramos porque es la semana de la FRESA !!!!
Qué buenas que son estas pequeñas frutas jugosas y rojas,...Con nata, con azúcar, con miel, solas y con chocolate.
Bien, vamos a empezar, manos limpias, enseres preparados,.... y el juguete nuevo: un termómetro para chocolate,... Ainnnsss. Hice un curso de atemperado de chocolate y decidí que era imprescindible !!!!!    :)

Lo primero haremos es fundir, al baño maría, la proporción adecuada de chocolate negro y manteca de cacao y asegurarnos de que llega a la temperatura unos 55-60 grados.
I ara veureu  perquè és important el termòmetre ! Veis que ja ha passat a 64 graus? "Maldisssion", algú va telefonar i aquí la present es va posar a parlar i va descuidar la xocolata i ... Bé, no es va cremar, però va passar del punt adequat.

Després de l'atemperat de la xocolata fins als 30 graus, anam a la feina,.... Però ja podeu imaginar que la meva ajudanta el que vol és començar amb les maduixes i no hem de enredar més.

Hem comprat un poc més de mig quilo de maduixes i hem seleccionat les més madures però de polpa consistent. Les hem rentades amb molta cura i les hem eixugades amb paper de cuina. 


¡Y ahora veréis  porque es importando el termómetro! ¿Veis que ya ha pasado a 64 grados? "Maldisssion" Alguien llamó al teléfono y aquí la presente se puso a hablar y se me olvidó el chocolate y ... Bien, no se quemó, pero pasó del punto adecuado.
Después del atemperado del chocolate hasta los 30 grados, nos podemos manos a la obra,.... Pero ya podéis imaginar que mi "ayudanta" lo que quiere es empezar con las fresas, no tenemos tiempo que perder.

Hemos comprado un poco más de medio kilo de fresas y hemos seleccionado las más maduras pero de pulpa consistente. Las hemos lavado con mucho cuidado y las hemos secado con papel de cocina.
Maduixes
Mi hija con su bol lleno de chocolate e introduciendo las fresas.
Ja veis les mans de l'ajudanta i com du xocolata per tot !! :)

Ya podéis ver las manos de mi "ayudanta", ¡lleva chocolate por todo! :)

Maduixes
Las fresas, con una buena capa de choco, se enfrian sobre papel de horno.
Com podeu imaginar ja feien mengera així però nosaltres voliem més "luxe",...
I seguim amb la xocolata blanca: part de xocolata i part de mantega de cacau, temperatura de fusió molt més baixa, basten uns 40-45 graus; la xocolata blanca i la de colors es crema amb molta facilitat. Feim l'atemperat.


Cómo podéis imaginar ya se pueden comer, pero nosotras queríamos más "lujo",...

Seguimos con el chocolate blanco: parte de chocolate y parte de mantequilla de cacao, temperatura de fusión mucho más baja, bastan unos 40-45 grados. El chocolate blanco y el de colores se quema con mucha facilidad. Hacemos el atemperado.
Fundimos el chocolate blanco, esta vez sin despistarnos; el blanco es mas delicado!
La xocolata blanca és decorativa, també per alguna maduixa, però és més dolça i m'agrada més la combinación de la negra amb el gust de la fruita. Crec que no soc l'única: la xocolata negra sol tenir més fans!

El chocolate blanco es para decorar, también para alguna fresa, pero es más dulce y me gusta más la combinación de la negra con el sabor de la fruta. Creo que no soy la única: ¡el chocolate negro suele tener más fans!


Con cuidado, con un biberón, decoraremos las fresas.
Xocolata en virutes, coco,... Tot el que vàrem trobar !!! Visca el temps de les maduixes !!!

Chocolate en virutas, coco... ¡Todo lo que encontramos por casa! ¡Viva el tiempo de las fresas!

Maduixes
Des de que vaig veure les que va fer na Xisca Balaguer, no m'havia llevat del cap aquestes maduixes, gràcies Xisca !!!
Maduixes
Una tarde de lo más entretenida para grandes y chicos

Bon profit i feliç setmana
Buen provecho y feliz semana

Margalida

No vos podeu perdre  // No os perdáis:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...