dilluns, 24 d’agost de 2015

Es Tast de Na Sílvia, de Menorca al plat.

A una de les zones més turístiques de Ciutadella (Cala en Bosch) obri la seva porta cada dia, de bon matí Es tast de na Sílvia. En Toni Tarragó i ella comencen d'hora, així és el negoci de l'hostaleria. És el seu somni des de joves, és el sacrifici de molts moments familiar, Es tast de na Sílvia, uneix la mà dolça que remena i prova les olles i el saber-fer i força den Toni a la sala.


L'únic restaurant de Menorca que llueix els segells del Consell regulador de la Agricultura Ecològica i a més el de Slow Food Km.0, ja podeu imaginar que em té el cor robat! Sols pel fet de tenir la valentia i el coratge de certificar (i no és fàcil) tot allò amb el que creuen: el respecte a la terra, el producte estacional i de proximitat, l'amor per l'autòcton.
A Es Tast de na Sílvia cada racó, cada objecte té la seva l'empremta: Les parets de la terrassa pintades a mà, la decoració de les taules, els mobles,...
Menjador reservat, romaní a la terrassa, greixoneres
Menjador principal, detall de llibre de cuina antic, "labor de vainica" una feinada!! 
Hem de destacar l'espai preferent que trobam determinats productes, petites joies de la cuina que reben un homenatge a Es Tast: Cervesa artesana "Es Bagot" de Ciutadella i amb un toc de mel de Menorca; Ketchup de forqueta arribat directament des de Binissalem, acabat de fer; oli de "S'oliveret" de l'oliva arbequina i amb una producció limitada; flor de sal verge "Flor de Fornells"  que tenen unes salines molt ben cuidades que es poden visitar; Flor de sal d'es Trenc de diferents sabors,...
I les ginebres: destacam el gin Xoriguer, elaborat a l'illa tal com varen aprendre fer dels anglesos al S.XVIII i el bòtil que veis just aquí al mig, el gin LÔ.
Mesa con gran variedad de ginebras, para todos los gustos. Pequeña exposición de productos seleccionados.
Però no varem anar a visitar el restaurant, també varem degustar el seu exquisit menú degustació. Aquesta temporada és la primera que han fet servir aquesta forma de presentar la seva cuina; sens dubte, una bona elecció ja que permet garantir el producte fresc a un bon preu i seleccionar el que està en el seu moment adequat de consum. Ens condueixen al consum responsable i elaboren les seves receptes amb els productes local, ecològics i de Km.0 que tenen al seu abast.

Detalle de la carta de "Es tast de na Sílvia"
Aquí teniu una mostra del que provarem, de tots els plats que varem degustar. Sé que sols és una visió ràpida i que no permet gaudir de tots els detalls. No hi ha cap problema, trobareu informació completa al blog de na Rosilet  Sugg-r and some Salt


Tant na Rosilet com jo volem agrair el tracte rebut per part de na Sílvia, en Toni i n'Arnau, ens varen rebre com si fóssim de la família. Brindarem perquè el seu restaurant arribi alt a l'estrellat de la bona cuina.
Gin tónic, de sobremesa !
Esper que aneu a Menorca i passeu a provar la cuina de "Es tast de na Sílvia", ja em direu

                                                                         Margalida


Recordau que heu de passar per aquí per veure el detall del menú!!
Sugg-r and some Salt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...